Αποκτά βάση στην Ευρώπη η τουρκική Dardanel μέσω της Καλλιμάνης

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης περνά –Πρωτοδικείου επιτρέποντος– στα χέρια της τουρκικής Dardanel. Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης και πότε αναμένεται η επιστροφή στον ενάρετο κύκλο της χειμαζόμενης βιομηχανίας, με βάση το business plan που αποκαλύπτει το inside story.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Το κύριο προϊόν της τουρκικής Dardanel είναι ο κονσερβοποιημένος τόνος.

Για τον Νιαζί Ονέν, τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας κονσερβοποιημένων ψαριών Dardanel, η απόκτηση της ελληνικής εταιρείας κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης αποτελεί σημαντικό σημείο καμπής για τον όμιλό του, τον οποίον ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Αυτό δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας πριν από λίγες ώρες στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

Ο 72χρονος επιχειρηματίας που γεννήθηκε στο Τσανάκκαλε σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Çanakkale Dardanelspor. Αναφερόμενος στην Καλλιμάνης, είπε πως «η απόκτησή της θα έχει μεγάλη συμβολή στον κλάδο και την οικονομία των δύο χωρών (σ.σ.: της Ελλάδας και της Τουρκίας), καθώς και στις δύο εταιρείες». «Η Καλλιμάνης», ανέφερε ο Νιαζί Ονέν, «έχει σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στη Βόρεια Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Με αυτήν την εξαγορά, στοχεύουμε να επεκτείνουμε το εξαγωγικό μας αποτύπωμα αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγική μας ικανότητα και την ποικιλία των προσφερομένων προϊόντων».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.