Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cebook2090338.jpg
Στιγμιότυπο από την 11η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. [Φανή Τρυψάνη/Eurokinissi]

Από τον Στίβεν Κινγκ στην εξυγίανση του Καστανιώτη

Γιατί την ώρα που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνονται συμφωνίες δισεκατομμυρίων μεταξύ εκδοτικών οίκων, στην Ελλάδα η μία μετά την άλλη εκδοτική εταιρεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα; Αποκλειστικά στο inside story το σχέδιο εξυγίανσης των εκδόσεων Καστανιώτη.
Στιγμιότυπο από την 11η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. [Φανή Τρυψάνη/Eurokinissi]

Πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε να εξετάζεται στις ΗΠΑ μία υπόθεση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την ύλη για το επόμενο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου συγγραφέα (τα βιβλία του οποίου εκδίδονται στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λιβάνη και Κλειδάριθμος) δεν είναι τυχαία. Ο Στίβεν Κινγκ έχει κληθεί να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατά της συγχώνευσης των δύο εκ των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων των ΗΠΑ, της Penguin Random House και της Simon & Schuster.

Image
stephenking000_32fv8ct.jpg
Ο αμερικανός συγγραφέας Στίβεν Κινγκ υπογράφει αυτόγραφα μετά την έξοδό του από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, στις 2 Αυγούστου 2022. [MANDEL NGAN/AFP]

Η συμφωνία ύψους 2,2 δισ. δολ., που ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2020, τράβηξε μακριά από τη Silicon Valley την προσοχή του –δύσπιστου σχετικά με τις συγχωνεύσεις– υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Nasdaq. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, εξ αυτών και πολλοί συγγραφείς, μετά τη συγχώνευση θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια εταιρεία οργουελικών διαστάσεων.

Κατά του deal έχει ταχθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Στην καταγγελία, που κατατέθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2021 στο Περιφερειακό Δικαστήριο από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφέρεται: «Αυτή η εξαγορά θα επέτρεπε στην Penguin Random House, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος εκδότης βιβλίων στον κόσμο, να ασκήσει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη