Αντιπαράθεση Πούτιν-Κυπριακής Δημοκρατίας για τους λογαριασμούς Μπράουντερ στην Κύπρο

Στην Κύπρο έχει μεταφερθεί η υπόθεση του επιχειρηματία Μπιλ Μπράουντερ, που αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στο Ελσίνκι. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία το άνοιγμα των λογαριασμών του θανάσιμου εχθρού του. Στην υπόθεση έχει εμπλοκή και η Ναταλία Βεσελνιτσκάγια, γνωστή από τις κατηγορίες για ανάμιξή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Η Ρωσίδα δικηγόρος Νατάλια Βεσελνιτσκάγια που παραδέχτηκε ότι είναι πληροφοριοδότης του Κρεμλίνου. [YURY MARTYANOV / KOMMERSANT PHOTO / AFP]

Η Νατάλια Βεσελνιτσκάγια εμφανίζεται ως ανεξάρτητη δικηγόρος με έδρα τη Μόσχα. Το όνομά της ακούστηκε για πρώτη φορά, με αφορμή τη δικαστική διερεύνηση γύρω από την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές του 2016. Πρόσφατα, ακούσαμε το όνομά της για δεύτερη φορά, καθώς φέρεται να έχει ανάμιξη σε μια δικαστική υπόθεση που έχει φέρει σε αντιπαράθεση την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η υπόθεση αφορά την απαίτηση της Ρωσίας να της παραδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στοιχεία για τις εταιρείες του επιχειρηματία Μπιλ Μπράουντερ, ο οποίος είναι γεννημένος Αμερικανός αλλά πλέον πολιτογραφημένος Βρετανός υπήκοος. Το γραφείο της Βεσελνιτσκάγια συνέβαλε στο να συνταχθεί η ένορκη κατάθεση που έδωσε, το περασμένο φθινόπωρο, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Μιχαήλ Αλεξαντρόφ σε κυπριακό δικαστήριο, στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής αντιπαράθεσης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.