Αναγκαστική ποτοαπαγόρευση λόγω ελλείψεων

Οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά οινοπνευματώδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην ελληνική αγορά, ενώ αναμένονται γενναίες ανατιμήσεις από τις αρχές του 2022. Τι λένε στελέχη του κλάδου και γιατί η σαμπάνια θα γίνει είδος προς εξαφάνιση.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Πριν από λίγες ώρες, η αλυσίδα ταχείας εστίασης McDonald’s στην Ιαπωνία έκανε γνωστό πως από τις 24 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, οι πατάτες που πουλά σε συσκευασίες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους δεν θα είναι διαθέσιμες στα εστιατόριά της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές πατάτας από τον Καναδά. «Λόγω των πλημμυρών κοντά στο λιμάνι του Βανκούβερ και της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθεια πατάτας», ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Οι πατάτες που χρησιμοποιούνται εισάγονται από τη Βόρεια Αμερική, ανέφερε η McDonald's Japan, η οποία εισήγαγε εκτάκτως αεροπορικώς 1.000 τόνους κατεψυγμένες πατάτες, για να μην ξεμείνει τελείως από εμπόρευμα.

Μην νομίσετε όμως ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα περιορίζονται στην Ιαπωνία και τις κατεψυγμένες πατάτες Καναδά. Εδώ και μήνες, μια δίνη καθυστερήσεων, υπέρογκων αυξήσεων στους ναύλους, έλλειψης οδηγών, προβλημάτων από την κλιματική αλλαγή –που έχει πλήξει την παραγωγή βασικών ειδών όπως είναι παραδείγματος χάριν τα σιτηρά, ο καφές και τα σταφύλια για την παραγωγή σαμπάνιας– αλλά και συμφόρησης σε βασικά λιμάνια, με ουρές πλοίων που περιμένουν να ξεφορτώσουν το εμπόρευμα, έχει διαταράξει την εφοδιαστική αλυσίδα και έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ελλείψεις.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.