«Αμαλίν» σημαίνει φίλη
«Ρομ σο σουκάρ, σο σουκάρ ντε πενέντουκε, ρομ ινάι κολάι του τε αβές». Που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: «Τσιγγάνο είναι ωραίο να σε λένε. Τσιγγάνος δεν είναι εύκολο να είσαι». Κάθε τσιγγάνος βιώνει την αλήθεια αυτών των στίχων, προτού καν μάθει να μιλάει και προτού αρχίσει να τους τραγουδά. Ίσως γι' αυτό επιλέχθηκε αυτό το τραγούδι, προκειμένου να ανοίξει μια ωραία βραδιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γεμάτη γεύσεις και μυρωδιές της ρομανί κουζίνας. Ήταν τα προεόρτια για το πρώτο εστιατόριο που θα σερβίρει αποκλειστικά πιάτα της τσιγγάνικης κουζίνας, που ίδρυσε ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου και θα αρχίσει να λειτουργεί σε μερικές εβδομάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Έχει κάτι ιδιαίτερο το εστιατόριο Amalin και δεν είναι μόνο το μενού του, που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά ρομανέ πιάτα: σαραλία (σαραγλί), παμπαρτέ σαρμάες (λαχανοσαρμάδες με κρέας και διάφορα πικάντικα μπαχαρικά), πλετσίτα (πίτα με ρύζι και τυρί), πίτες με τυρί και αυγό ή με σπανάκι και πράσο, πουρουμάσαρ (στιφάδο), πιλάφι αμπεέσκο (πιλάφι με κρέας) που σερβίρεται κυρίως σε γάμους, μπακρό ντρομπόσαρ (γεμιστό αρνί) και άλλα εδέσματα. H ρομανί κουζίνα, λόγω νομαδικότητας, δανειζόταν στοιχεία από τις