Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
3aderfes.jpg
Μαρία, Ανγκελίνα και Κρεστίνα στο δικαστήριο, 26 Ιουνίου 2019. [YURI KADOBNOV / AFP]

Αδελφές Χατσατουριάν: Ψυχρές πατροκτόνοι ή θύματα;

H από κοινού δολοφονία που διέπραξαν τρεις αδελφές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι κακοποιούνταν για χρόνια από τον πατέρα τους τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, έχει διχάσει τη Ρωσία επαναφέροντας το κρίσιμο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
Μαρία, Ανγκελίνα και Κρεστίνα στο δικαστήριο, 26 Ιουνίου 2019. [YURI KADOBNOV / AFP]

Το μεσημέρι της 27ης Ιουλίου του 2018, ο Μίκαελ Χατσατουριάν κατσάδιασε τις τρεις έφηβες κόρες του, Κρεστίνα, 19 ετών, Ανγκελίνα, 18 ετών και Μαρία, 17 ετών, όπως έκανε σχεδόν κάθε μέρα. Εκείνη τη μέρα αιτία ήταν ότι το διαμέρισμα όπου ζούσαν, σε ένα σοβιετικής περιόδου κτίριο κοντά στον περιφερειακό της Μόσχας, ήταν κατά τη γνώμη του άνω κάτω. Όπως ανακοίνωσε, θα του το πλήρωναν που το άφησαν έτσι. Τις φώναξε μία-μία στο δωμάτιό του. Τις έβρισε και τις ψέκασε στο πρόσωπο με σπρέι πιπεριού, μια από τις τυπικές σαδιστικές τιμωρίες που τους επέβαλε για ψύλλου πήδημα.

Image
_102808628_mediaitem102808627.jpg

Η μεγαλύτερη από τις τρεις, η Κρεστίνα, έπαθε κρίση άσθματος από το αέριο που εισέπνευσε και έπεσε αναίσθητη. Η Μαρία αποφάσισε ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στις 7 το απόγευμα, η Κρεστίνα ξύπνησε από φωνές. Έτρεξε στο σαλόνι, όπου αντίκρισε τις δύο αδελφές της να παλεύουν με τον πατέρα τους. Σίγουρη ότι τα κορίτσια βρίσκονταν σε κίνδυνο, άρπαξε το σπρέι πιπεριού του πατέρα τους από το τραπέζι και το άδειασε στο πρόσωπό του. Όμως η πάλη αυτή δεν ήταν άλλη μία επίθεσή του, όπως αρχικά νόμισε.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη