Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
accus.jpg

Η startup από την Πάτρα που ανοίγει τα φτερά της σε όλον τον κόσμο

Η accusonus, μια νεοφυής επιχείρηση που αναπτύσσει λογισμικό για επεξεργασία ήχου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, εξασφάλισε 3,3 εκατ. δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης. Ο συνιδρυτής της εξηγεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί αυτό, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι startups τεχνολογίας στην Ελλάδα.

H accusonus υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν λογισμικό επεξεργασίας ήχου με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης (machine learning) και έχει κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά μια ευρεία γκάμα εργαλείων που επιδιορθώνουν προβλήματα σε ηχογραφήσεις ήχου και βίντεο. Τα plug-ins που αναπτύσσει η εταιρεία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα εύχρηστα και αποτελεσματικά στον «καθαρισμό» ηχογραφήσεων, ακόμη και από χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία.

Τι είναι το plug-in
Στους υπολογιστές, ένα plug-in (ή plugin, add-in, addin, add-on ή addon) είναι ένα λογισμικό που προσθέτει μια συγκεκριμένη λειτουργία σε ένα υπάρχον πρόγραμμα υπολογιστή. Όταν ένα πρόγραμμα υποστηρίζει plug-ins, επιτρέπει την προσαρμογή του.

Image
accusonus1.jpg

Το inside story είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη, συνιδρυτή και CEO της ανερχόμενης startup. «Στόχος μας είναι να εκδημοκρατίσουμε τη δημιουργία περιεχομένου ήχου, μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογίας μας», δήλωσε ο κ. Τσιλφίδης. «Η ανάπτυξη νέων αλγορίθμων και η τελειοποίηση του UX (σ.σ.: user experience design) βοήθησε ώστε να δημιουργήσουμε εργαλεία τα οποία αφενός είναι εύχρηστα από νεοεισερχόμενους δημιουργούς, και αφετέρου επιταχύνουν τη ροή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη