Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κείμενο:
cepapageorgiou.jpg

20 χρόνια Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: «Θύμα» της επιτυχίας του

Σε δύο δεκαετίες λειτουργίας, το Παπαγεωργίου έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα νοσοκομεία της χώρας, χάρη στο διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και την ανεξαρτησία του. Ωστόσο αντιμετωπίζει και δυσκολίες, όπως τα υπέρογκα χρέη που του δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ και την υπερβολικά μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

«Σαν να βρίσκεσαι σε ιδιωτικό νοσοκομείο». Αυτή είναι η πιο σύντομη και πιο συνηθισμένη περιγραφή που ακούς από ασθενείς και συνοδούς που περνούν την είσοδο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ένα κτίριο που λάμπει από καθαριότητα, φροντισμένο σαν καινούριο, με θέσεις πάρκινγκ και πράσινο εξωτερικά κι ένα μεγάλο αίθριο γεμάτο έργα τέχνης στο εσωτερικό του είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Image
20190712_124242.jpg

Image
artworkpapag.jpg
[Από τη σελίδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο facebook]

Εθελοντές της Αντηρίδας, του συλλόγου φίλων του νοσοκομείου, μεταφέρουν ασθενείς με καροτσάκια ή τους βοηθούν να συμπληρώσουν έγγραφα και μια υπάλληλος στην είσοδο δίνει πληροφορίες στους συνοδούς. Στους χώρους υποδοχής υπάρχει παντού το έντυπο «Οδηγός Πολιτών» που ενημερώνει τους ασθενείς για τα δικαιώματά τους.

Image
20190712_120357.jpg

Η διαφορά του από τα υπόλοιπα νοσοκομεία δεν περιορίζεται στην πιο «ευρωπαϊκή» όψη του, που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Είναι ένα νοσοκομείο όπου αναπτύσσονται πρωτοποριακές ιατρικές μέθοδοι, που πετυχαίνει να είναι πλεονασματικό και να εξοικονομεί πόρους τους οποίους επενδύει για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και που έχει καταφέρει να κάνει τους εργαζόμενους να νιώθουν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη