ΤΟΥΡΚΙΑ

Από τους σεισμούς του 1999 και την έκρηξη της ελληνοτουρκικής φιλίας που ακολούθησε, ενώ φούντωναν οι προσδοκίες εκατέρωθεν του Αιγαίου για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τα νέα που φτάνουν από τη χώρα είναι κάθε χρόνο πιο άσχημα: η εξωστρέφεια που χαρακτήριζε τα πρώτα χρόνια ηγεσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν αντικαταστάθηκε από μια άνευ προηγουμένου εσωστρέφεια, η ελευθερία του λόγου ανήκει στο παρελθόν, η οικονομική ανάπτυξη αποδείχτηκε "φούσκα" και ο προοδευτισμός του Τούρκου ηγέτη φόρεσε μαντήλα.

Το inside story εγκαινίασε το καλοκαίρι του 2016 μια σειρά αφιερωμάτων στη γειτονική χώρα, γιατί ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου μας αφορά.

Για τους πιστούς αυτής της θεωρίας συνωμοσίας, η «λήξη» της συνθήκης θα αποδεσμεύσει την Τουρκία από τον δυτικό έλεγχο.
Σάββατο 21/01/2023

Μαίνεται η μάχη «λογικής» και «συναισθήματος» που θα κρίνει το μέλλον της Τουρκίας.
Πέμπτη 01/12/2022

Με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθη η διεθνούς φήμης ιατροδικαστής και πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζάντζι.
Δευτέρα 07/11/2022

Οι Τούρκοι κατηγορούν –χωρίς σοβαρά στοιχεία– τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ότι μοιράστηκε με τις ελληνικές αρχές πληροφορίες για την ασφάλεια των τουρκοσυριακών συνόρων και την ελληνοτουρκική μεθόριο.
Παρασκευή 21/10/2022

Άνθρωποι που ξύνουν τοίχους για να πάρουν σουβενίρ, σπασμένα μάρμαρα και πόρτες με φθορές είναι μερικές από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου από την σημερινή Αγία Σοφία. Ποια είναι πραγματικά η κατάσταση στον ιστορικό ναό της χριστιανοσύνης;
Τετάρτη 12/10/2022

Θα σου το πουν ακόμη και ένθερμοι υποστηρικτές του Ταγίπ Έρντογαν: το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, οι δείκτες είναι αμείλικτοι.
Τετάρτη 19/01/2022