Podstory σε συνεργασία με το pod.gr

Η Νίκη Λυμπεράκη μαζί με τους δημοσιογράφους μας παρουσιάζουν αποκαλυπτικές έρευνες – χωρίς φόβο και εξαρτήσεις.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020, συνεργαστήκαμε με το pod.gr και την Νίκη Λυμπεράκη με το podstory! Με αφετηρία τις έρευνες του inside story, σε κάθε podcast η Νίκη Λυμπεράκη συζητούσε με τους δημοσιογράφους μας για το ρεπορτάζ και μαζί αναδείκνυαν σημαντικές πτυχές των θεμάτων. Ακούστε τα:

Ιχνηλάτηση vs ιδιωτικότητα

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Η Κίνα ήδη χρησιμοποιεί εφαρμογές για την παρακολούθηση των φορέων του Covid-19 και την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά η Ευρώπη προβληματίζεται για το πόσο θα προστατεύεται παράλληλα η ιδιωτικότητα των πολιτών. Η Νίκη Λυμπεράκη και ο Γιάννης Γορανίτης, ο οποίος έκανε τη σχετική έρευνα για το inside story, συζητούν για τα νέα διλήμματα που θέτει η μετά τον κορονοϊό εποχή.

 

 

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Τα μυστήρια των αντισωμάτων

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει απαντήσει ακόμη αν τα τεστ των αντισωμάτων δείχνουν για πόσο καιρό κάποιοι που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 είναι προστατευμένοι από μια νέα μόλυνση. Η Νίκη συζητάει τις διάφορες πτυχές του θέματος με τον δημοσιογράφο του inside story Γιάννη Γορανίτη.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Ο νέος νόμος για το Περιβάλλον και οι ενστάσεις

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Ενστάσεις, τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας, προκάλεσε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Η Νίκη Λυμπεράκη συζητάει το θέμα με τον Θοδωρή Χονδρόγιαννο από το inside story.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Το χρονικό της πανδημίας και οι ευθύνες του ΠΟΥ

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία του κορωνοϊού που σήμερα κρατάει όμηρο όλο τον πλανήτη. Η Νίκη Λυμπεράκη και η Κατερίνα Οικονομάκου συζητούν το χρονικό της πανδημίας, αναζητώντας τους υπεύθυνους για τη διάσταση που πήρε.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Πόλεμος στη σκιά της πανδημίας

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020

Η πανδημία έριξε σε απίστευτο βαθμό τη ζήτηση πετρελαίου, με αποτέλεσμα ένα νέο επεισόδιο στον πόλεμο για το πετρέλαιο, ο οποίος δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά έχει να κάνει και με γεωπολιτικά παιχνίδια. Υπολογίζεται ότι 25 εκ. βαρέλια έμειναν αδιάθετα, λόγω του περιορισμού της κίνησης των αυτοκινήτων και των αεροπορικών πτήσεων, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι τιμές. Η συμφωνία που μεταξύ Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ, είναι μια προσωρινή ανακωχή, όπως λέει στη Νίκη Λυμπεράκη ο Κώστας Ράπτης που έκανε τη σχετική έρευνα.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Αλληλοβοήθεια, η ασπίδα στην καραντίνα

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ομάδες συνανθρώπων μας που βιώνουν με μεγαλύτερη δυσκολία την καραντίνα. Η Νίκη Λυμπεράκη και η Ελίζα Τριανταφύλλου, από το Inside Story, συζητούν για τα -τουλάχιστον 35- δίκτυα αλληλεγγύης που στήθηκαν για να στηρίξουν από τους ηλικιωμένους στη γειτονιά, με ψώνια και φάρμακα, μέχρι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, με την δωρεάν παραχώρηση σπιτιών για ξεκούραση.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Μυστικά, ψέματα και αλήθειες για το 5G στην Ελλάδα

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Οι καλύτερες ταχύτητες είναι το βασικό προσόν της νέας γενιάς 5G των δικτύων. Η Νίκη Λυμπεράκη μιλάει με τον Γιάννη Γορανίτη για το τι θα αλλάξει στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε και αν υπάρχει κίνδυνος από την ακτινοβολία των κεραιών. Η δημοπρασία του φάσματος αναμένεται στο τέλος του 2020 και η υλοποίηση των επενδύσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το τέλος του 2021.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Το πλήγμα στον τουρισμό από τον Covid-19

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Τα πρώτα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό, δείχνουν ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά μεγάλων απωλειών. Η Νίκη Λυμπεράκη συζητάει με την Αλεξάνδρα Γκίτση για τους φόβους και τις ελπίδες των ξενοδόχων στην Ελλάδα αλλά και για τις δραματικές εξελίξεις στις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Ελπιδοφόρα και απαισιόδοξα νέα για τον Covid-19

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Οι ειδικοί, με βάση τα στατιστικά μοντέλα θεωρούν ότι ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να νοσήσει από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, όμως, προβλέπουν πως οι τέσσερις στους πέντε θα έχουν ήπια συμπτώματα. Η Νίκη Λυμπεράκη συζητά με τον δημοσιογράφο του inside story, Γιάννη Γορανίτη, για το τι ξέρουμε τελικά γι’ αυτόν τον «άγνωστο εχθρό», ποιο είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπισή του, πού σταματάει η προστασία και αρχίζει η παράνοια και ποιο θα είναι το μάθημα όταν η πανδημία περάσει.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


«Καθαριστές» στο Facebook

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Αν σας έχει τύχει σκρολάροντας στο Facebook να νιώσετε αυτήν την αποστροφή, την ασφυξία που προκαλεί η έκθεση σε μία τοξική σούπα μίσους και fake news που ξεπηδά από σχόλια και αναρτήσεις, τότε ακούτε το σωστό podcast. Η Νίκη Λυμπεράκη και η Κατερίνα Οικονομάκου από το inside story παρουσιάζουν έρευνα για τους ανθρώπους που νυχθημερόν προσπαθούν να μας απαλλάξουν από τα χειρότερα.

Διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ


Λιγότερες σακούλες, περισσότερο πλαστικό

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Πώς είναι δυνατόν οι κανόνες για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα να παράγουν τελικά…περισσότερο πλαστικό; Τι παραθυράκια στην ευρωπαϊκή νομοθεσία βρήκε το νεοελληνικό δαιμόνιο, με αποτέλεσμα να μειώνεται μεν η χρήση της πλαστικής σακούλας, αλλά να μειώνονται και τα έσοδα στα δημόσια ταμεία; Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος έχει νέα στοιχεία και δεν διστάζει να τα παρουσιάσει.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

 

 
 
 

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια

Εικόνα Anonymous

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.