Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
passportcovid19.jpg

Τα μυστήρια των αντισωμάτων και τα αμφιλεγόμενα διαβατήρια ανοσίας

Προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι ποιοι φορείς του κορονοϊού αναπτύσσουν αντισώματα και για πόσο καιρό είναι προστατευμένοι από νέα μόλυνση. Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο ακριβή και ευαίσθητα είναι τα τεστ ανοσίας. Κι όμως, αρκετές κυβερνήσεις εισηγούνται την ιδέα των διαβατηρίων ανοσίας προκειμένου να επαναλειτουργήσει η οικονομία και ειδικά κλάδοι όπως ο τουρισμός.

Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει την προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των μυστηρίων του ιού SARS-CoV-2 και βέβαια της νόσου Covid-19. Ένας από τους δυσεπίλυτους γρίφους είναι η ανοσολογική απόκριση στον νέο κορονοϊό. Όπως αναγνωρίζουν οι ειδικοί, όσα ακόμη αγνοούμε είναι περισσότερα και πιο κρίσιμα απ’ όσα γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Σύμφωνα με την επιδημιολόγο και τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για τη νόσο Covid-19, Μαρία Βαν Κερκόφ, απαιτούνται μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η παρουσία αντισωμάτων συνεπάγεται και ανοσία. «Περιμένουμε ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό θα αναπτύξουν μια αντίδραση που να τους παρέχει κάποιο επίπεδο προστασίας, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο ισχυρή είναι αυτή η προστασία, αν ισχύει για όλους τους φορείς και βέβαια για πόσο διάστημα διαρκεί».

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Τι γνωρίζουμε αναφορικά με την ανοσολογική απόκριση στον Sars-CoV-2;

  • Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που αναρρώνουν από τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη