Ο λαβύρινθος των offshore και ο παράγοντας Εκκλησία στις δουλειές ELFE-Λαυρεντιάδη

Δεκάδες εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κυπριακά και offshore) έχουν στηθεί γύρω από τη δραστηριότητα της υπερχρεωμένης ELFE. Σε αυτό το πλέγμα δεν περνά απαρατήρητη η επαγγελματική σχέση με άτομα και καταστάσεις που συνδέονται με την Εκκλησία.
Χρόνος ανάγνωσης: 
17
'

Τουλάχιστον 8.615 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μέχρι τη Ρόουντ Τάουν της Τορτόλα, την πρωτεύουσα του συμπλέγματος των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, εκτείνεται το νήμα των offshore πίσω από την υπερχρεωμένη ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το κουβάρι αυτό καλούνται να «ξετυλίξουν» η κρατική ΔΕΠΑ –στην περίπτωση που αναλάβει την αναγκαστική διαχείριση της ELFE ώστε να αναζητήσει τυχόν περιουσιακά στοιχεία και τους υπευθύνους– και οι αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές (μεταξύ των οποίων και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), που ήδη ερευνούν την υπόθεση κι έχουν απαγγείλει κατηγορίες για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων.

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος καθιστούν αμφίβολο το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και να ανακτηθούν εν τέλει, οικονομικοί πόροι για την ικανοποίηση των οφειλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της ELFE έναντι της ΔΕΠΑ.

Το πλέγμα του ομίλου εταιρειών και το χρονολόγιο

Λίγο πριν το τέλος του 2013, όταν πλέον η ELFE έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει έντονη οικονομική δυσχέρεια, κάνουν την εμφάνισή τους νέες εταιρείες (εντός και εκτός ελληνικών συνόρων) οι οποίες στην πορεία θα «σχετιστούν» είτε άμεσα είτε έμμεσα με την προβληματική λιπασματοβιομηχανία Καβάλας.

Από την έρευνα του inside story και με χρονολογική σειρά προκύπτουν τα εξής:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.