Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κείμενο:
cemaze.jpg

Υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη (Μέρος Β'): Ο λαβύρινθος των offshore και ο παράγοντας Εκκλησία

Δεκάδες εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κυπριακά και offshore) έχουν στηθεί γύρω από τη δραστηριότητα της υπερχρεωμένης ELFE. Σε αυτό το πλέγμα δεν περνά απαρατήρητη η επαγγελματική σχέση με άτομα και καταστάσεις που συνδέονται με την Εκκλησία.

Τουλάχιστον 8.615 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μέχρι τη Ρόουντ Τάουν της Τορτόλα, την πρωτεύουσα του συμπλέγματος των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, εκτείνεται το νήμα των offshore πίσω από την υπερχρεωμένη ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το κουβάρι αυτό καλούνται να «ξετυλίξουν» η κρατική ΔΕΠΑ –στην περίπτωση που αναλάβει την αναγκαστική διαχείριση της ELFE ώστε να αναζητήσει τυχόν περιουσιακά στοιχεία και τους υπευθύνους– και οι αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές (μεταξύ των οποίων και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), που ήδη ερευνούν την υπόθεση κι έχουν απαγγείλει κατηγορίες για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων.

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος καθιστούν αμφίβολο το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και να ανακτηθούν εν τέλει, οικονομικοί πόροι για την ικανοποίηση των οφειλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της ELFE έναντι της ΔΕΠΑ.

Το πλέγμα του ομίλου εταιρειών και το χρονολόγιο

Λίγο πριν το τέλος του 2013, όταν πλέον η ELFE έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει έντονη οικονομική δυσχέρεια, κάνουν την εμφάνισή τους νέες εταιρείες (εντός και εκτός ελληνικών συνόρων) οι οποίες στην πορεία θα «σχετιστούν» είτε άμεσα είτε έμμεσα με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη