Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Tags:
cepexels-kaboompics-com-5842.jpg
[Kaboompics/Pexels]

Το υποσχόμενο νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ και τα εμπόδια

Ενώ τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν αφορμή για πανηγυρισμούς, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την έγκριση του νέου πειραματικού φαρμάκου.
[Kaboompics/Pexels]

Βρέθηκε το πρώτο φάρμακο που μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό επιδείνωσης των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Το πειραματικό φάρμακο, που ονομάζεται λεκανεμάμπη, είναι ένα αντίσωμα που στοχεύει τις τοξικές μάζες της αμυλοειδούς πρωτεΐνης που σχετίζονται με τη νόσο που καταστρέφει το μυαλό. Ενώ τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν αιτία για πανηγυρισμό, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την κυκλοφορία του.

Τα πλήρη αποτελέσματα της φαρμακευτικής δοκιμής φάσης 3 της λεκανεμάμπης (το τελικό στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους) δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η δοκιμή έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο είχαν 27% βραδύτερη εξέλιξη της νόσου από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο μετά από 18 μήνες θεραπείας.

Γενικά, πρόκειται για καλά νέα. Για πρώτη φορά έχουμε μια πιθανή θεραπεία που έχει αποδεδειγμένη επίδραση τόσο στα συμπτώματα όσο και στην υποκείμενη παθολογία της νόσου Αλτσχάιμερ. Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μια σημαντική ανακάλυψη στην αναζήτηση θεραπειών για αυτή την καταστροφική ασθένεια και δίνουν μια ισχυρή ένδειξη ότι η πορεία της νόσου μπορεί να αλλάξει.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δίνουν μια ανάμεικτη εικόνα για όσους πάσχουν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη