Οι φυλές των υποψήφιων ευρωβουλευτών [Γ' Μέρος–ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΚΚΕ]

Τα βιογραφικά των υποψηφίων των μικρότερων κομμάτων για την Ευρωβουλή παρουσιάζουν και αυτά τις ιδιαιτερότητές τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'
«Η αρπαγή της Ευρώπης», άγαλμα στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. [European Parliament/Eurokinissi]

Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περνούν από το «σκάνερ» του αναγνώστη–ψηφοφόρου τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, του Ποταμιού και του ΚΚΕ. Κι εδώ προκύπτουν κατηγορίες, παραλείψεις ή ιδιαιτερότητες, όπως η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Δημοσίου –ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα– στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, το υψηλό μορφωτικό και επαγγελματικό επίπεδο και η ευρωπαϊκή εμπειρία των υποψηφίων του Ποταμιού, και η «ζωντανή» αυτοπαρουσίαση των υποψηφίων του ίδιου κόμματος μέσω βίντεο. Ακόμα, η κυριαρχία του σκληρού κομματικού πυρήνα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Κίνημα Αλλαγής

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής, και δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά.

Σαφώς μικρότερα σε έκταση από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με 5.764 λέξεις συνολικά, είναι όλα γραμμένα σε τρίτο ενικό πρόσωπο και σχετικά «πειθαρχημένα», καθώς κυμαίνονται από 110 έως 200 λέξεις το καθένα. Σε 25 εξ’ αυτών δεν βρίσκουμε την πληροφορία της ηλικίας, καθώς οι υποψήφιοι δεν αναγράφουν την ημερομηνία γέννησής τους. Ως προς το φύλο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 17 γυναίκες ή ποσοστό 40% και 25 άνδρες (60%).

Στην πολιτική χαρτογράφηση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής διαπιστώνουμε ότι 18 υποψήφιοι είναι κομματικοί (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΠ, συνδικαλιστές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ), 24 «εκτός ΠΑΣΟΚ» (δεν το αναγράφουν τουλάχιστον στο βιογραφικό τους) και ως προς την επαγγελματική τους δραστηριότητα, 18 μόνον είναι του ιδιωτικού τομέα και 21 προέρχονται από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.