Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ceekrapeeuropastrasbourg877733.jpg
«Η αρπαγή της Ευρώπης», άγαλμα στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. [European Parliament/Eurokinissi]

Οι φυλές των υποψήφιων ευρωβουλευτών [Γ' Μέρος–ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΚΚΕ]

Τα βιογραφικά των υποψηφίων των μικρότερων κομμάτων για την Ευρωβουλή παρουσιάζουν και αυτά τις ιδιαιτερότητές τους.
«Η αρπαγή της Ευρώπης», άγαλμα στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. [European Parliament/Eurokinissi]

Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περνούν από το «σκάνερ» του αναγνώστη–ψηφοφόρου τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, του Ποταμιού και του ΚΚΕ. Κι εδώ προκύπτουν κατηγορίες, παραλείψεις ή ιδιαιτερότητες, όπως η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Δημοσίου –ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα– στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, το υψηλό μορφωτικό και επαγγελματικό επίπεδο και η ευρωπαϊκή εμπειρία των υποψηφίων του Ποταμιού, και η «ζωντανή» αυτοπαρουσίαση των υποψηφίων του ίδιου κόμματος μέσω βίντεο. Ακόμα, η κυριαρχία του σκληρού κομματικού πυρήνα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Κίνημα Αλλαγής

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής, και δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά.

Σαφώς μικρότερα σε έκταση από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με 5.764 λέξεις συνολικά, είναι όλα γραμμένα σε τρίτο ενικό πρόσωπο και σχετικά «πειθαρχημένα», καθώς κυμαίνονται από 110 έως 200 λέξεις το καθένα. Σε 25 εξ’ αυτών δεν βρίσκουμε την πληροφορία της ηλικίας, καθώς οι υποψήφιοι δεν αναγράφουν την ημερομηνία γέννησής τους. Ως προς το φύλο, στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη