Οι φυλές των υποψήφιων ευρωβουλευτών [Μέρος Β'–ΝΔ]

«Mεγάλη των δικηγόρων σχολή» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς 13 από τους 42 υποψηφίους έχουν σπουδάσει τη νομική επιστήμη, με την πλειοψηφία να την ασκεί.
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία στα Χανιά, 19 Μαΐου 2019. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

Μετά την καταγραφή των προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί αυτή των αντίστοιχων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαπιστώνουμε και εδώ παραλείψεις, αποφυγές και λεκτικές εκτροπές, σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στα βιογραφικά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και κατηγορίες πολιτικές-κομματικές και επαγγελματικές, με τις δεύτερες να διακρίνονται από αρκετά υψηλό τεχνοκρατικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα βιογραφικά των γαλάζιων υποψηφίων (17 γυναίκες, 25 άνδρες) είναι μικρότερα σε έκταση (8.866 λέξεις) από εκείνα των συναδέλφων τους του ΣΥΡΙΖΑ, με τα περισσότερα να κυμαίνονται μεταξύ 120 και 200 λέξεων. Μερικά φτάνουν μέχρι τις 300 λέξεις και υπάρχουν και τρία «μικρά», κάτω των 100 λέξεων, της Μαρίας Σπυράκη (94), του Μανώλη Κεφαλογιάννη (85) και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (82), με το βιογραφικό της τελευταίας –αν μη τι άλλο– να ξενίζει με την κατάληξή του ότι είναι «μητέρα ενός 16χρονου», ενώ τηλεγραφικά μας πληροφορεί ότι εργάστηκε ως δικηγόρος σε τρεις ηπείρους (Αυστραλία, ΗΠΑ, Ευρώπη – στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ως στέλεχος εταιρείας συμβούλων της Κομισιόν).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.