Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
ekmhtsotakhschania4807573.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία στα Χανιά, 19 Μαΐου 2019. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

Οι φυλές των υποψήφιων ευρωβουλευτών [Μέρος Β'–ΝΔ]

«Mεγάλη των δικηγόρων σχολή» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς 13 από τους 42 υποψηφίους έχουν σπουδάσει τη νομική επιστήμη, με την πλειοψηφία να την ασκεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία στα Χανιά, 19 Μαΐου 2019. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

Μετά την καταγραφή των προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί αυτή των αντίστοιχων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαπιστώνουμε και εδώ παραλείψεις, αποφυγές και λεκτικές εκτροπές, σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στα βιογραφικά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και κατηγορίες πολιτικές-κομματικές και επαγγελματικές, με τις δεύτερες να διακρίνονται από αρκετά υψηλό τεχνοκρατικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα βιογραφικά των γαλάζιων υποψηφίων (17 γυναίκες, 25 άνδρες) είναι μικρότερα σε έκταση (8.866 λέξεις) από εκείνα των συναδέλφων τους του ΣΥΡΙΖΑ, με τα περισσότερα να κυμαίνονται μεταξύ 120 και 200 λέξεων. Μερικά φτάνουν μέχρι τις 300 λέξεις και υπάρχουν και τρία «μικρά», κάτω των 100 λέξεων, της Μαρίας Σπυράκη (94), του Μανώλη Κεφαλογιάννη (85) και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (82), με το βιογραφικό της τελευταίας –αν μη τι άλλο– να ξενίζει με την κατάληξή του ότι είναι «μητέρα ενός 16χρονου», ενώ τηλεγραφικά μας πληροφορεί ότι εργάστηκε ως δικηγόρος σε τρεις ηπείρους (Αυστραλία, ΗΠΑ, Ευρώπη – στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ως στέλεχος εταιρείας συμβούλων της Κομισιόν).

Image
ekasimakopoulou4777475.jpg
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ στις 14 Απριλίου 2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγουν στην πλειονότητά τους να αναφερθούν στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη