Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κείμενο:
ceanemogennhtries2166389.jpg
Αιολικό πάρκο Κρεκέζα στα Δερβενοχώρια. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Χωροθετούμε σωστά τις ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα;

Η ανάπτυξη των ανεμογεννητριών αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, η άστοχη χωροθέτησή τους μπορεί να αποβεί αρνητική για τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον. Ένα θέμα που ζήτησαν οι αναγνώστες του inside story.
Αιολικό πάρκο Κρεκέζα στα Δερβενοχώρια. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Mετά από έξι μήνες με workshops, συναντήσεις και newsrooms, οι ιστορίες που προέκυψαν από συνδρομητές και αναγνώστες του inside story στο πλαίσιο του #YourStory3 δημοσιεύονται. Οι δύο εβδομάδες από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και 4 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες σε αυτές, καθώς καθημερινά θα δημοσιεύεται από μία. Σήμερα παρουσιάζεται η τέταρτη ιστορία, που ήταν μια ιδέα αναγνώστριας του inside story.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για θέματα περιβάλλοντος το inside story θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα των οικότοπων και των περιοχών Natura 2000, στη βάση της ιδέας για την προστασία των υγρότοπων και τη σημασία τους για την οικονομική και κοινωνική ζωή, την οποία πρότεινε στο inside story μέσω του #YourStory3 και δεύτερος αναγνώστης.


Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τον κόσμο: είναι η απειλή της κλιματικής αλλαγής. Ας πάρουμε μία βαθιά ανάσα και ας δούμε την πραγματικότητα: η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή του 21ου αιώνα και, σε αντίθεση με απειλές που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα τις προηγούμενες δεκαετίες –όπως ήταν η κούρσα των πυρηνικών όπλων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ– απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να δράσει γρήγορα.

«Σύμφωνα με την έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη