Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ergastirio.jpg
Το εργαστήριο αναφοράς θαλάσσιων βιοτοξινών. [Χρήστος Ιωάννου]

H αθέατη πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Μία ιστορία που διαδραματίστηκε σε μία σημαντική υπηρεσία του υπουργείου αποτυπώνει πτυχές του τι συμβαίνει στα ενδότερα του ελληνικού δημοσίου. Με το άρθρο αυτό εγκαινιάζουμε τις δύο εβδομάδες #YourStory3, κατά τις οποίες θα δημοσιευτούν τα θέματα που προτάθηκαν από τον κόσμο και αναγνώστες του inside story.
Το εργαστήριο αναφοράς θαλάσσιων βιοτοξινών. [Χρήστος Ιωάννου]

Μετά από έξι μήνες με workshops, συναντήσεις και newsrooms, οι ιστορίες που προέκυψαν από συνδρομητές και αναγνώστες του inside story στο πλαίσιο του #YourStory3, δημοσιεύονται. Οι ερχόμενες δύο εβδομάδες είναι αφιερωμένες σε αυτές, καθώς καθημερινά θα δημοσιεύεται από μία. Σήμερα παρουσιάζεται η πρώτη ιστορία.


Κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα Παλαιά Σφαγεία, βρίσκεται μία πολύ σημαντική υπηρεσία, σπαρμένη σε διάφορα κτίρια. Πρόκειται για το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Θαλάσσιων Βιοτοξινών, το μοναδικό στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ένα από τα 26 πιστοποιημένα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς, που βρίσκονται σε όλη τη χώρα και έχουν ως αντικείμενο εργαστηριακούς ελέγχους τροφίμων (τα εργαστήρια αυτά είναι πιστοποιημένα από το Σύστημα Διαπίστευσης ΕΣΥΔ).

Image
ergastirio4.jpg

Η υπηρεσία βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου και στην οδό Λήμνου, μια μικρή πάροδο της 26ης Οκτωβρίου ανάμεσα σε αποθήκες και πολύ κοντά στην οδό Νικηφόρου Ουρανού (δρόμος που κυριολεκτικά είναι σπαρμένος με οίκους ανοχής και απέχει μόλις ελάχιστα μέτρα από το εργαστήριο).

Image
ergastirio_3_pinakides.jpg

Τμήμα της υπηρεσίας δεν φαίνεται εύκολα με το μάτι. Από μακριά διακρίνεται ένα μεγάλο κτίριο και μια μπλε μεταλλική πόρτα, σαν να είναι είσοδος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη