Σιντζάνγκ: Είναι αυτή η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου;

Χιλιάδες σελίδες από απόρρητα έγγραφα, εικόνες από δορυφόρο και αφηγήσεις επιζώντων μαρτυρούν ότι στην Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα βίαιης αφομοίωσης εκατομμυρίων Ουιγούρων. Τι συμβαίνει στην Σιντζάνγκ; Μια αυτόπτης μάρτυρας, ακτιβιστές κι ερευνητές μιλούν στο inside story.
Χρόνος ανάγνωσης: 
17
'
Στρατιώτες του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη διάρκεια εκπαίδευσης στα Όρη Παμίρ, στη Σιντζάνγκ της ΒΔ Κίνας. [STR/AFP]

«Το εγερτήριο ήταν στις 6 π.μ. και το μάθημα ξεκινούσε μια ώρα αργότερα, στις 7 π.μ. Είχα 50-60 μαθητές και μαθήτριες. Το περιεχόμενο του μαθήματος ήταν αυστηρά καθορισμένο. Έπρεπε να τους κάνω μαθήματα κινεζικής γλώσσας, να τους διδάσκω τις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, να τους μιλήσω για τα αποτελέσματα του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος και αργότερα να τους διδάξω πώς ζει ένας σωστός Κινέζος, ποια είναι τα κινέζικα έθιμα και οι παραδόσεις. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, έπρεπε να κρατούν πάνω από το κεφάλι τους χαρτόνια πάνω στα οποία είχαν γράψει “Αγαπώ το ΚΚΚ”, “Είμαι περήφανος που είμαι Κινέζος”, “Ζήτω ο Σι Τζινπίνγκ” και να επαναλαμβάνουν δυνατά αυτές τις φράσεις, ξανά και ξανά. Επίσης, τους μάθαινα αυτά που αποκαλούμε τα “κόκκινα τραγούδια”, που εξυμνούν τον ηγέτη μας και το ΚΚΚ».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.