Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
wework.jpg

WeWork: Το οικονομικό θαύμα-φούσκα

H ιστορία της υποσχόμενης startup που αποτιμήθηκε στα $47 δισ. και έξι εβδομάδες αργότερα βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας.

Moνόκερως, unicorn, ονομάζεται στη Σίλικον Βάλεϊ η ιδιωτικών κεφαλαίων startup που αποτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 1.000 τέτοιες εταιρείες στον κόσμο, όμως πριν δέκα χρόνια το φαινόμενο δεν ήταν τόσο διαδεδομένα. Ήταν λογικό, λοιπόν, μια εταιρεία που συγκέντρωνε κεφάλαια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς να κερδίσει το ενδιαφέρον των οικονομικών εφημερίδων, αλλά και άλλων επενδυτών. Πόσο μάλλον όταν επικεφαλής της ήταν ένας ευφράδης ιδεαλιστής και η «αριστοκράτισσα της Νέας Υόρκης» σύζυγός του.

Ο Ισραηλινός Άνταμ, γιος χωρισμένων γιατρών, πέρασε με τη μαμά του κάποια λίγα παιδικά χρόνια στις ΗΠΑ πριν επιστρέψουν στο Ισραήλ για να μείνουν στο κιμπούτς Nιρ Αμ και υποτίθεται ότι η κοινοβιακή διαβίωση γέννησε τον σπόρο για τις μετέπειτα επαγγελματικές του επιλογές. Αφού περνά πέντε χρόνια στο ναυτικό του Ισραήλ από όπου αποστρατεύεται με τον βαθμό του υποπλοίαρχου, σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων σε εβραϊκό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και δημιουργεί την εταιρεία Krawlers με βρεφικά ρούχα με ενισχυμένα γόνατα, που όμως δεν κερδίζει το κοινό (όπως είπε το Forbes, τα μωρά τα βγάζουν πέρα χιλιάδες χρόνια τώρα χωρίς επιγονατίδες). Τότε γνωρίζει τον αρχιτέκτονα Mιγκέλ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη