Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cevolos1888356.jpg
Κόσμος στην παραλία του Βόλου. Φωτογραφία αρχείου. [Θανάσης Καλλιάρας/Eurokinissi]

Βόλος: Το «μυστήριο» μιας οσμής που έχει αναστατώσει ολόκληρη την πόλη

Δύο χρόνια τώρα, η πόλη του Βόλου ταλαιπωρείται από μια μυρωδιά καμένου πλαστικού που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προκαλεί έντονο βήχα, φαρυγγαλγία, ρινόρροια και δερματικά προβλήματα. Οι αρμόδιοι φορείς άργησαν πολύ να πάρουν μπροστά, ώστε να προασπίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των Βολιωτών σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Κόσμος στην παραλία του Βόλου. Φωτογραφία αρχείου. [Θανάσης Καλλιάρας/Eurokinissi]

«Ένα βράδυ με ξυπνάει ο σύζυγός μου λέγοντάς μου πως κάτι πήρε φωτιά, κάτι καίγεται. Είχαμε και τα μωρά στο σπίτι και ανησύχησα, οπότε σηκωθήκαμε αμέσως να δούμε τι γίνεται. Ανοίξαμε τη μπαλκονόπορτα και αμέσως καταλάβαμε πως η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, κάτι υπήρχε στον αέρα. Την επόμενη μέρα επιβεβαιώσαμε και με φίλους το περιστατικό» αναφέρει στο inside story η Μάρθα Λ. που μένει στα Επτά Πλατάνια, μία γειτονιά λίγο έξω από το κέντρο του Βόλου.

Ο Αλέξης Π., επίσης κάτοικος της περιοχής, περιγράφει οργισμένος: «Ήμουν στο κέντρο με την οικογένεια και λέει η μικρή “Μαμά, μυρίζει καμένο”. Πράγματι, ένιωθα κι εγώ κάτι στον ουρανίσκο, κάτι να μου καίει τον λαιμό. Είχα ακούσει γι’ αυτή τη μυρωδιά, αλλά από τον Σεπτέμβριο έχει ενταθεί. Είναι τόσο καιρό αυτή η υπόθεση και δεν υπάρχει κάποιος να δώσει μιαν απάντηση».

Image
ekvolos4878586.jpg
Άποψη της πόλης του Βόλου όπως φαίνεται από την διαδρομή Πορταριά - Μακρυνίτσα. [Γιώργος Ευσταθίου/Eurokinissi]

Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει που η πόλη του Βόλου βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας μιας μυρωδιάς καμένου πλαστικού που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πολλές καταγγελίες κάνουν λόγο για μια ανυπόφορη κατάσταση που αντιμετωπίστηκε με ολιγωρία από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι ρίχνοντας την ευθύνη στον «γραφειοκρατικό κυκεώνα», άργησαν πολύ να πάρουν μπροστά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη