Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cover-video.jpg

Videogames: ο κλάδος που συνεχίζει να αναπτύσσεται

Ο κλάδος των videogames στην Ελλάδα όχι μόνο αντιστέκεται στην κρίση, αλλά κάθε χρόνο αναπτύσσεται με αυξανόμενο ρυθμό. Μόνο το 2017, ο τζίρος της εγχώριας αγοράς ξεπέρασε τα €60 εκατ., ενώ το 2018 αναμένεται ακόμη πιο ανοδικός. Πώς χωρίζεται η πίτα και ποιες είναι οι προοπτικές;

Τα videogames έχουν προ πολλού πάψει να απασχολούν μόνο μερικούς ανήλικους geeks και έχουν ήδη κατακτήσει την κορυφαία θέση στη βιομηχανία του θεάματος. Με παγκόσμιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα $80 δισ. ετησίως, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν την αθροιστική εμπορική δυναμική της κινηματογραφικής και της μουσικής βιομηχανίας. Η τάση αυτή αναμένεται όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να διευρυνθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Οι παιχνιδομηχανές και τα PC αποτελούν άλλωστε το επίκεντρο της ψηφιακής ψυχαγωγίας, υποκαθιστώντας άλλες συσκευές.

Image
global_games_market.jpg

Η χώρα μας, αν και συνήθως ακολουθεί ασθμαίνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην περίπτωση των videogames έχει συντονιστεί στον διεθνή ρυθμό. Η τελευταία δεκαετία μάλιστα, ήταν καθοριστική ώστε το gaming να καθιερωθεί ως μια mainstream δραστηριότητα και να απασχολεί ολοένα και περισσότερους, με τις πωλήσεις των σχετικών ειδών να κινούνται αρκετά πάνω από άλλες κατηγορίες ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας.

Image
gamer_demography_n.jpg

Η παράλληλη άνοδος των esports είναι τόσο ιλιγγιώδης και κερδοφόρα, που υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Ελλάδα, ακόμη και επαγγελματικά αθλητικά σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός έχουν ιδρύσει τμήμα esports.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη