Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
vegans.jpg
O Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα κρατώντας νεκρά πουλιά συμμετέχουν σε πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Γιατί τόσο μίσος για τους vegans;

Κάνουν την ηθική επιλογή, σέβονται τα ζώα, θέλουν να σώσουν τον πλανήτη και όλοι τους σιχαίνονται.
O Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα κρατώντας νεκρά πουλιά συμμετέχουν σε πορεία υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Ίσως όχι όλοι, πάντως εντυπωσιακά πολλοί, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι επινοήθηκε μέχρι και ειδικός όρος για να περιγράψει την αποστροφή προς τους αυστηρά φυτοφάγους, Vegaphobia, που όμως σημαίνει πολύ λιγότερο έως καθόλου φοβία και περισσότερο το φαινόμενο να βρίσκει κανείς τους βίγκαν ανυπόφορους. Η σχεδόν συλλογική αυτή αντιπάθεια εκφράζεται είτε με χιούμορ είτε με επιθετικότητα, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος: εκείνοι που αποφάσισαν να μην περιλαμβάνονται τα ζώα στην τροφική τους αλυσίδα με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο.

Από τα καλαμπούρια του τύπου «Χορτοφάγος είναι η ινδιάνικη λέξη για τον κακό κυνηγό», επαναλαμβανόμενα μη-επιχειρήματα όπως το «και τα φυτά έχουν ζωή», μέχρι και ομολογουμένως επιτυχημένο χιούμορ, όπως στο επεισόδιο των Simpsons όπου ένας χαρακτήρας δήλωνε «βίγκαν 5ου επιπέδου» που δεν έτρωγε τίποτα που έχει σκιά, οι βίγκαν έχουν κερδίσει πολύ χώρο στο προσκήνιο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν αποτελούν πλέον μια κοινωνική ομάδα κοντά στο περιθώριο, αλλά η φιλοσοφία τους, βασισμένη στη μη-βια και τη συνύπαρξη, βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στο επίκεντρο θερμών επεισοδίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – τόσο που Μέσα όπως το Vox δεν αμφισβητούν ότι ο κόσμος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη