Η επικίνδυνη γοητεία του τζόγου μέσα στην κρίση

Η ανεργία, η έλλειψη καθημερινού προγράμματος και προοπτικής οδηγούν πολλούς Έλληνες στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, όπου μπορεί να κάθονται όλη μέρα, παίζοντας ελάχιστα μόνο ευρώ. Οι κίνδυνοι όμως είναι πολλοί, και η νομοθεσία που θα έπρεπε να προστατεύει τους παίκτες αφήνει εκτός τη μεγαλύτερη μερίδα τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
3
'
[JOHN MOORE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς την οικονομική κρίση. Μερικοί το φιλοσοφούν και απλώς αλλάζουν τις συνήθειές τους, άλλοι ξεκινούν από την αρχή αναζητώντας νέες ευκαιρίες, κάποιοι ακινητοποιούνται και κλείνονται στον εαυτό τους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι –και δεν είναι λίγοι– που αποφασίζουν να προκαλέσουν την τύχη τους και να στραφούν στον τζόγο…

Τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών στην πρωτεύουσα και την επαρχία έχουν γίνει για πολλούς τόπος συνεύρεσης, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά καφενεία, ενώ οι νόμιμοι και παράνομοι ιστότοποι για τυχερά παιχνίδια (οnline στοιχήματα, online καζίνο και πόκερ) έχουν πάρει φωτιά. Πολλοί παίζουν ακόμη και από το υστέρημά τους, κυνηγώντας τη χίμαιρα μιας μεγάλης νίκης.

Σημάδι των καιρών ή επικίνδυνη συνήθεια; Μάλλον πρόκειται για έναν συνδυασμό των δύο. Γεγονός είναι ότι ο τζίρος της βιομηχανίας του τζόγου καλά κρατεί στην Ελλάδα της κρίσης, όπου γίνονται ακόμα και μεγάλες επενδύσεις, αφού ο ΟΠΑΠ θα λειτουργήσει 16.500 παιγνιομηχανήματα (“φρουτάκια”), πολλά εκ των οποίων μέσα σε ήδη υπάρχοντα πρακτορεία του Οργανισμού.

Επίσης, δημιουργήθηκαν πάνω από 80 νέα καταστήματα ειδικά για τη φιλοξενία τέτοιων μηχανημάτων, γεγονός που έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων από τις γειτονιές στις οποίες στεγάζονται.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.