Τα τσιγάρα «in transit» της ΣΕΚΑΠ

Πριν από την τροπολογία Δημητριάδη για τη ΣΕΚΑΠ, δύο ακόμα ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να απαλλάξουν την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης από τις κατηγορίες για τη λαθρεμπορία, που προκάλεσαν τα επίμαχα πρόστιμα που διέγραψε η κυβέρνηση. Και σχεδόν τα κατάφεραν.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
[sekap.gr]

Το inside story αποκαλύπτει σήμερα ότι, ενώ το ΣΔΟΕ Αττικής είχε εκδώσει από το 2010 πόρισμα για την υπόθεση της λαθρεμπορίας τσιγάρων, πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια απραξίας, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα (το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά) ο φάκελος έφυγε και πήγε στο ΣΔΟΕ Θράκης, που έκανε τελικά τον καταλογισμό τον Φεβρουάριο του 2015. Αυτό είναι το χρονικό μιας δικαστικής διαδρομής.

Μια πολύχρωμη προσωπικότητα

Ο Θ. Καρατζούνης έγινε γνωστός στα Τρίκαλα, όταν στον γάμο του ήρθε ο Σέρβος παραστρατιωτικός Αρκάν με ελικόπτερο. Ο Καρατζούνης είναι ένας “ήρωας” (όχι με τη θετική έννοια) των νεανικών μου χρόνων στη δημοσιογραφία. Τότε που με πλησίαζαν οι ντετέκτιβ ασφαλιστικών εταιρειών που τον υποπτεύονταν ότι έβαλε φωτιά σε φορτηγό της μεταφορικής του εταιρείας, για να πάρει την ασφάλεια. Ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα πάντα το αρνιόταν, αλλά μια γερμανική ασφαλιστική εταιρεία, η Nordstern Colonia, επέμενε ότι ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε τσιγάρα στη Θεσσαλία και βρέθηκε καμένο στη Βουλγαρία, είχε καεί για να εισπραχθεί η ασφάλεια.

Μία δεκαετία αργότερα, ο Θ. Καρατζούνης αγόρασε μια πτωχευμένη εταιρεία κρέατος, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1996. Την έκλεισε, έδιωξε πολλούς εργαζόμενους και την εκμεταλλεύτηκε με τον τρόπο που θεώρησε σωστό.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.