Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
cetwitterbird.jpg

Τρολ εναντίον δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι Νατάσα Γιάμαλη, Κώστας Γιαννακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης και Θωμαΐς Παπαϊωάννου μιλούν στο inside story για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί από τρολ. Δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.

Τον Απρίλιο του 2017, η Ελληνογαλλίδα δημοσιογράφος Θωμαΐς Παπαϊωάννου δέχτηκε υβριστική επίθεση από τρολ στο Twitter. Ο λόγος της επίθεσης ήταν ότι έκανε τη δουλειά της.

«Ως δημοσιογράφος του γαλλικού καναλιού CNEWS και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ κάλυπτα τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, στον δεύτερο γύρο των οποίων είχαν περάσει ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν», είπε η ίδια στο inside story.

Με δύο λόγια

Στο τρίτο μέρος της έρευνας του inside story για τρολ και fake accounts, μιλήσαμε με δημοσιογράφους που έχουν πέσει θύματα τέτοιων επιθέσεων στο Twitter. Παρουσιάζουμε τον χαρακτήρα των επιθέσεων, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και σεξιστικός απέναντι σε γυναίκες δημοσιογράφους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίον τα fake news και η στοχοποίηση επηρεάζουν την προσωπική και επαγγελματική ζωή των θυμάτων, αλλά και τη δημοκρατία: Λόγω του γεγονότος ότι το Twitter αποφάσισε να μην περιορίσει ιδιαίτερα τη δράση των τρολ, πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι και γενικά τα δημόσια πρόσωπα που αποφάσισαν να περιορίσουν ή να διακόψουν την παρουσία τους στο κοινωνικό μέσο, με κάποιους μάλιστα να επηρεάζονται ως προς τη θεματολογία των ρεπορτάζ τους, κάτι που ενέχει κινδύνους για το δημοσιογραφικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη