Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
_m081767.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Η τρικυμία στην Τράπεζα Πειραιώς

Εδώ και δύο μήνες η τραπεζική πιάτσα μιλάει για τα προβλήματα που έχει η Τράπεζα Πειραιώς με έναν βασικό μέτοχό της. Όλοι περιγράφουν το πρόβλημα, αλλά ουδείς γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι. Να τι βρήκαμε.
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε αναστάτωση. Από το 2015 μέχρι το 2016 την χαρακτήρισε η θανάσιμη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην προέδρου της Μιχάλη Σάλλα και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Άνθιμου Θωμόπουλου, που έγινε για τον έλεγχό της.

Όταν ο Σάλλας έφυγε τελικά, μετά από πίεση των Ευρωπαίων –που έμαθαν αρκετά για το εσωτερικό της Τράπεζας εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης– αρκετά ανώτερα στελέχη προσκείμενα σε αυτόν την εγκατέλειψαν. Οι αποχωρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Image
pir4.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Πρόσφατα, στα προβλήματα της Πειραιώς προστέθηκε ένα ακόμα: η Τράπεζα της Ελλάδος ολοκλήρωσε μία έρευνα που ρίχνει φως στις δοσοληψίες της με έναν από τους μεγάλους μετόχους της, στο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ –ιδιαίτερα στην περίοδο μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η ιστορία θα μπορούσε να έχει πολλούς δράκους. Το inside story την ερεύνησε το τελευταίο δίμηνο και βρήκε έναν: την παραβίαση των capital controls. Πρώην στελέχη της Τράπεζας λένε ότι το έκαναν για να σώσουν την Πειραιώς.

Πώς ξεκίνησαν όλα

H μεγάλη γαλλική ενεργειακή εταιρεία EDF Energy χ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη