Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cemahbube.jpg
Η Μαχμπουμπέ στη Μέλισσα - Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα.

Τρέχοντας μακριά από την πατριαρχία

Η Μαχμπουμπέ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ιράν, κυνηγημένη από την πατριαρχία. Πριν από τέσσερα χρόνια ήρθε στην Ευρώπη για να σώσει το παιδί της και την αξιοπρέπειά της.
Η Μαχμπουμπέ στη Μέλισσα - Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα.

Η ιστορία της Μαχμπουμπέ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη κοντά στο Σιράζ του Ιράν, καταρρίπτει μια κοινή πεποίθηση: πως οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους έρχονται οι μετανάστες στην Ευρώπη είναι οικονομικοί – μια καλύτερη ζωή, μια δουλειά που φέρνει ψωμί στο τραπέζι και ένα επαγγελματικό μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Συχνά όμως, η ελπίδα που τους ωθεί να ξεκινήσουν το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι αξίες που εμείς θεωρούμε αυτονόητες.

«Ποιες είναι αυτές;» θα αναρωτηθούν κάποιοι – ίσως με ένα αυτοσαρκαστικό χαμόγελο.

Στη Μέλισσα, το Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα που κάνει θαύματα για την αυτοπεποίθηση και την ένταξη των μεταναστριών, δεν υπάρχει χώρος για σαρκασμό ούτε αμφιβολία: για τις δεκάδες γυναίκες από όλες τις μεριές του κόσμου που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο φιλόξενο περιβάλλον της οργάνωσης, έχοντας αφήσει ιστορίες αφάνταστης αγριότητας και κακοποίησης πίσω τους, βασικό ζητούμενο είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα της γυναίκας – αυτός που η Μαχμπουμπέ δεν ένιωσε σχεδόν ποτέ, όσο ζούσε στο Ιράν.

 

IS: Πότε ξεκίνησαν οι διακρίσεις σε βάρος σας;

Όταν ήμουν έφηβη πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια, επειδή μεγάλωσα σε πολύ αυστηρή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη