Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cenews_5.1250.jpg
[apromisetoanimals.org]

Το τίμημα του χοιρινού

Έρευνα ελληνικής οργάνωσης για την προστασία των παραγωγικών ζώων ρίχνει φως με ντοκουμέντα στον σκοτεινό κόσμο της χοιροτροφίας στη χώρα.
[apromisetoanimals.org]

Η εικόνα είναι σχεδόν ειδυλλιακή: μία φάρμα εκτροφής χοίρων ή «φάρμα παραγωγής χοιρινών», όπως διαβάζουμε στην περιγραφή, εγκατεστημένη εδώ και δεκαετίες στην καρδιά ενός καταπράσινου ορεινού σημείου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τίποτα στη φωτογραφία ή στην υπόλοιπη ιστοσελίδα αυτής της επιχείρησης, που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για την ποιότητα των προϊόντων της, δεν προδίδει τις φρικτές συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της.

Η συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής χοίρων είναι μία από τις συνολικά έξι που επισκέφτηκε ομάδα ατόμων με δεκαετίες εμπειρίας στη διεξαγωγή μυστικών ερευνών σε μονάδες εκτροφής ζώων ανά την Ευρώπη, στις οποίες αποκτούν πρόσβαση με νόμιμα μέσα (δηλαδή δεν παραβιάζουν περιφράξεις, ιδιοκτησίες κ.λπ.). Εκεί διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι εικόνες που αντίκρισαν προκαλούν στον θεατή αποτροπιασμό. Οι επισκέψεις στις μονάδες έγιναν τον Μάρτιο του 2022, μετά από δίμηνη προετοιμασία και στο πλαίσιο της έρευνας συγκεντρώθηκαν συνολικά δύο ώρες υψηλής ποιότητας βίντεο και 178 φωτογραφίες από έξι φάρμες σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Άρτα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.600 χοιρομητέρων. Από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη