Μια ομάδα έφερε την Άνοιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το 2014 μία ομάδα πολιτών διοργάνωσε το πρώτο μεγάλο υπαίθριο δείπνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντάς μας να θυμηθούμε «τι σημαίνει γειτονιά». Φέτος το δείπνο… σερβιρίστηκε αλλού και εμείς ήμασταν εκεί για να πάρουμε μια γεύση.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'

Παρασκευή 21 Ιουνίου, έξι το απόγευμα. Κατηφορίζω την οδό Ιπποδρομίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επικρατεί μία ασυνήθιστη ησυχία, που σπάει πού και πού μόνο από τις θορυβώδεις φτερωτές των κλιματιστικών. Το οδόστρωμα είναι άδειο, με εξαίρεση μερικά αυτοκίνητα που δεν απομακρύνθηκαν, παρά τις σχετικές υποδείξεις του Δήμου και παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τους αφήσουν στο παρμπρίζ χαρτάκια που θα τους εξασφάλιζαν δωρεάν πάρκινγκ σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για τη σημερινή μέρα.

Ξαφνικά ένας μεγάλος τηλεβόας ανακοινώνει με ένταση: «Αγαπητοί γείτονες, μην ξεχνάτε: Απόψε μετά τις 9 κατεβάζουμε ο καθένας τα τραπέζια και τις καρέκλες του στον δρόμο!». Τον τηλεβόα κρατάνε ο Περικλής Χατζηνάκος και η Κατερίνα Γεωργιάδου. Είναι δύο από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Και Καταστηματαρχών Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου.

Απόψε, κόντρα στον καλοκαιρινό καύσωνα, διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά το λεγόμενο «Δείπνο της Άνοιξης». Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες δράσεις των τελευταίων χρόνων στη Θεσσαλονίκη, που με αφετηρία την οδό Αλεξάνδρου Σβώλου κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.