Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cecows000_1l74ys.jpg
[Matthias Balk/dpa/AFP]

Θα εξαφανιστούν οι αγελάδες αν γίνουμε όλοι vegan;

Ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως άτομα για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου είναι η αλλαγή της διατροφής μας. Η προώθηση της χορτοφαγίας όμως συναντά εμπόδια σε κοινό και κυβερνήσεις.
[Matthias Balk/dpa/AFP]

Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια όπως τον ξέραμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μένει τίποτα να διασωθεί. Η νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο με την προσαρμογή μας σε αυτά που δεν μπορούμε πλέον να βελτιώσουμε, όσο και με τον μετριασμό της, ώστε να προλάβουμε μελλοντικές συνέπειες.

Η αλλαγή ξεκινάει (και) από εμάς

Σε ένα μεγάλο ποσοστό o μετριασμός της κλιματικής αλλαγής εξαρτάται από κυβερνητικές πολιτικές, γι' αυτό και οφείλει να γίνεται κυρίως σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (ΑτΘ) εξολοκλήρου ατομικά, εφόσον δεν έχουμε τη δυνατότητα να επέμβουμε άμεσα στις δραστηριότητες που προκαλούν το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Η ηλεκτροπαραγωγή (25% των ΑτΘ), η βιομηχανία (21% των ΑτΘ) και οι μεταφορές (14% των ΑτΘ) αποτελούν τους μεγαλύτερους τομείς ρύπανσης και μόνο στην τρίτη κατηγορία μπορούμε να συνεισφέρουμε πιο ουσιαστικά στην αλλαγή. Αν σκεφτούμε δε, ότι στις μεταφορές συμπεριλαμβάνονται οι εκπομπές από αεροπλάνα, πλοία και φορτηγά, το να αγοράσεις ένα Tesla ίσως δεν σώζει από μόνο του τον πλανήτη. Ο αγροτικός τομέας ευθύνεται για το 24% των ΑτΘ, εκ των οποίων το 75% προέρχεται από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη