Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
cesmellingfood.jpg

Το τεστ της μυρωδιάς δεν είναι αξιόπιστο για την ασφάλεια των τροφίμων

Όταν ένα φαγητό μυρίζει περίεργα, είναι σίγουρα χαλασμένο. Αν όμως δεν μυρίζει, δεν είναι βέβαιο ότι δεν έχει χαλάσει.

Ξέρω ότι είναι λάθος, αλλά παραδέχομαι ότι το κάνω κι εγώ. Μόλις έβγαλα μερικές φέτες κοτόπουλου από το ψυγείο, καθώς ετοιμαζόμουν να φτιάξω μερικά σάντουιτς. Παρατηρώ ότι το κοτόπουλο είναι εντός της ημερομηνίας λήξης του, αλλά εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος. Κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας είχε σκίσει άτσαλα τη συσκευασία και οι φέτες ήταν εκτεθειμένες στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Αναρωτιέμαι αν το κοτόπουλο είναι ακόμα χρησιμοποιήσιμο, το μυρίζω καλά, ελπίζοντας για κάποια ένδειξη ότι είναι ακόμα καλό ή ότι έχει χαλάσει.

Ξέρω ότι είναι λάθος, γιατί είμαι μικροβιολόγος και ξέρω ότι τα μικρόβια που μπορεί να ανησυχώ ότι θα με αρρωστήσουν δεν έχουν μυρωδιά. Κι όμως, είμαι εκεί, προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας να βεβαιωθώ με το παλιό τεστ της μυρωδιάς.

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι ορισμένα μικρόβια δημιουργούν οσμές όταν αναπτύσσονται. Στα αγαπημένα μας περιλαμβάνεται η υπέροχη μυρωδιά της μαγιάς στο φρεσκοψημένο ή ψημένο ψωμί, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με –και συγχωρήστε το χιούμορ της τουαλέτας– την αποστροφή που όλοι μας έχουμε για τα αέρια παρασκευάσματα που δημιουργούν τα μικρόβια μας και τα οποία έρχονται με τη μορφή του μετεωρισμού ή της κακής αναπνοής.

Αυτά τα αέρια

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη