Η ταμειακή τρύπα στον Δήμο Γαλατσίου και τα γκρίζα σημεία στη διαφάνεια των ΟΤΑ

Η περιπετειώδης πορεία των €255.000 που εξαφανίστηκαν από τα ταμεία του Δήμου Γαλατσίου δεν αφορά μόνο τη διαφθορά μιας υπαλλήλου. Ρίχνει και φως σε ένα πρόβλημα που αφορά πολλούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην έγκριση των ισολογισμών περασμένων ετών, που διευκολύνουν τις ατασθαλίες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[galatsi.gov.gr]

Ήταν καλοκαίρι όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) βρέθηκε στο Δημαρχείο Γαλατσίου μετά από αναφορά του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου. Αποστολή του ήταν να διενεργήσει έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου για αναντιστοιχίες που είχαν εντοπιστεί εσωτερικά σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου και νομικών προσώπων του, αναλήψεις που δεν δικαιολογούνταν από αντίστοιχες πληρωμές και παραστατικά που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικές τραπεζικές κινήσεις. Οι ελεγκτές της ΕΑΔ επικεντρώθηκαν στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του α’ εξαμήνου του 2020, όπου και είχαν εντοπιστεί οι ύποπτες συναλλαγές, και έπιασαν «λαβράκι». Όπως ανακοινώθηκε την 1η Οκτωβρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή, το κλιμάκιό της εντόπισε ταμειακό έλλειμμα που ξεπερνούσε τα €250.000.

Η έκθεση των ελεγκτών-επιθεωρητών διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση, ενώ ο δήμαρχος Γαλατσίου παρέπεμψε την υπόθεση της φερόμενης ως υπολογης υπαλλήλου στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.