Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cegirlsafghanistan000_326v67d.jpg
Οι μαθήτριες Μαλαχάτ και Αντίμπα Χαϊντάρι μελετούν στο σπίτι με τις μικρότερες αδελφές και τη μητέρα τους, στην Καμπούλ. [AHMAD SAHEL ARMAN/AFP]

Τα κορίτσια του Αφγανιστάν δεν μπορούν να πάνε σχολείο

Όσο τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία και τον πόλεμο του Πούτιν, στο Αφγανιστάν οι συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες για τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν να υποταχθούν πλήρως στον φονταμενταλισμό των Ταλιμπάν. Ειδικά για τις γυναίκες και τα κορίτσια, η κατάσταση είναι πλέον αφόρητη.
Οι μαθήτριες Μαλαχάτ και Αντίμπα Χαϊντάρι μελετούν στο σπίτι με τις μικρότερες αδελφές και τη μητέρα τους, στην Καμπούλ. [AHMAD SAHEL ARMAN/AFP]

Ο λαός και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αφγανιστάν ασφυκτιούν εν μέσω σκληρής καταπίεσης από τους Ταλιμπάν. Την ίδια στιγμή, η αίσθηση των Αφγανών είναι πως ο υπόλοιπος κόσμος κλείνει τα μάτια και τα αυτιά για να μην ακούσει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης λογοκρίνονται και καταδικάζονται σε μαρασμό καθημερινά, αλλά δεν ακούγονται λόγω του μποϊκοτάζ των ειδήσεων. Η ομάδα των φονταμενταλιστών ηγετών επιτίθεται στους ανθρώπους πιο βάναυσα και άγρια από ποτέ, ποδοπατώντας τους στους δρόμους κάθε μέρα, αναγκάζοντάς τους να καλυφθούν ολόκληροι όπως κάνουν οι ίδιοι και χτυπώντας κορίτσια που κυκλοφορούν στην πόλη επειδή φορούν τα ρούχα που θέλουν.

Το τελευταίο επίτευγμα των Ταλιμπάν, ο αποκλεισμός των κοριτσιών από γυμνάσια και λύκεια, χαρακτηρίζεται καταστροφή για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Η απόφαση να μην ανοίξουν τα γυμνάσια-λύκεια για κορίτσια

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη