Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
sklavenitis.jpg
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης. [Panayiotis Tzamaros/FOSPHOTOS]

Το μεγάλο στοίχημα του Σκλαβενίτη

Στις οκτώ χθες το βράδυ υπογράφτηκε μετά από τρίμηνη “κύηση” η μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης μιας ελληνικής επιχείρησης από μιαν άλλη. Το εγχείρημα της απορρόφησης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη είναι τόσο πολύπλοκο, που η εγχείρηση μπορεί να πετύχει, ο ασθενής όμως θα ζήσει; Η εταιρεία Σκλαβενίτης είναι αποφασισμένη να το τολμήσει.
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης. [Panayiotis Tzamaros/FOSPHOTOS]

Ο δικαστικός κλητήρας χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του Δημήτρη Μαρινόπουλου και στη συνέχεια αποφάσισε, προκειμένου να υλοποιήσει τη διαταγή πληρωμής που κρατούσε στα χέρια του, από γνωστή εταιρεία καλλυντικών στην οποία χρωστούσε το σούπερ μάρκετ, να χρησιμοποιήσει μια μάλλον ασυνήθιστη μέθοδο: έσπασε με μία καρέκλα την εξώπορτα και μπήκε στο σπίτι, την ώρα που η έντρομη σύζυγός του προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κλητήρας άρχισε να φορτώνει πράγματα, μέχρι την ώρα που έφτασε η αστυνομία.

Ήταν η τελευταία στροφή του δρόμου για το μεγαλύτερο ντηλ στην ιστορία του ελληνικού εμπορίου, για τη διάσωση μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έκανε τζίρο το 1% του ΑΕΠ της χώρας. Ο λόγος βέβαια για τον Μαρινόπουλο. Και η “αρένα” είχε τα πάντα. Εισβολή κλητήρων σε σπίτια, δέσμευση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των μετόχων (σ.σ. είχαν δώσει προσωπικές εγγυήσεις), αλλεπάλληλους γύρους διαπραγματεύσεων που διαρκούσαν ως τις πέντε το πρωί, δικηγόρους που διαπραγματεύονταν επί ώρες για μία φράση, προμηθευτές που συμπλήρωναν όρους στη συμφωνία εξυγίανσης, δημόσιο που συμφωνούσε σε επίπεδο γραφείου πρωθυπουργού αλλά διαφωνούσε σε επίπεδο διευθυντή ΔΟΥ, Γάλλους, Καταριανούς και Κύπριους όλους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη