Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cover-skid.jpg

Skidrow Marathon: Τρέχοντας για τη ζωή τους

Έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Μέχρι που ένας δικαστής τους έπεισε να αρχίσουν να τρέχουν. Ο ίδιος εξηγεί στο inside story πώς τα κατάφερε.

Είναι η ώρα λίγο πριν το ξημέρωμα. Ο ουρανός είναι ακόμη σκοτεινός, τα φώτα στους άδειους δρόμους αναμμένα, η ησυχία απόλυτη. Η κάμερα παρακολουθεί έναν άνδρα που τρέχει στην άσφαλτο, μόνος. Τον βλέπουμε να φτάνει στον προορισμό του. Ο άνδρας ανεβαίνει τα σκαλιά του κτιρίου. Λίγο αργότερα, στο γραφείο του, έχει βγάλει τα αθλητικά ρούχα και φοράει τη μαύρη τήβεννο. Βρισκόμαστε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Μερικές ώρες αργότερα, ο δικαστής Κρέιγκ Μίτσελ θα ανακοινώσει στον νεαρό άνδρα που κάθεται στο εδώλιο το κατηγορουμένου την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Ο δικαστής Μίτσελ δεν θυμάται πια πόσες φορές έχει βρεθεί στη θέση αυτή, να πρέπει να πει σε έναν άνθρωπο ότι θα περάσει πολλά, ή ακόμη όλα τα επόμενα χρόνια της ζωής του στη φυλακή. «Ξέρω ότι ο καθένας τους έχει την ευθύνη των πράξεων του. Όμως είμαι εγώ εκείνος που τους ανακοινώνει κάτι πολύ σκληρό». Αυτό δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, δεν είναι κάτι που αφήνει έναν άνθρωπο ανεπηρέαστο, λέει στην κάμερα. Όμως ο Κρέιγκ Μίτσελ είναι έτσι κι αλλιώς ένας ασυνήθιστος δικαστής. Ένας από τους στενότερους φίλους του είναι ένας άνδρας που έχει καταδικαστεί για φόνο και σήμερα βοηθάει παιδιά από προβληματικό οικογενειακό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη