Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cetelikober-2012-schriftzug.jpg
Η πρόσοψη του αεροδρομίου Berlin Brandenburg.

Το σκάνδαλο με το αεροδρόμιο-φάντασμα του Βερολίνου

Δημόσια έργα που καθυστερούν ή δεν παραδίδονται ποτέ. Aναποτελεσματικότητα των αρμόδιων φορέων, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, σπατάλες, δωροδοκίες, λάθη που πληρώνουν οι πολίτες. Κι όμως, δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Πιο σκοτεινό παράδειγμα: του νέου –παλαιού πια– αεροδρομίου του Βερολίνου.
Η πρόσοψη του αεροδρομίου Berlin Brandenburg.

Τo Berlin Brandenburg Willy Brandt είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη. Τεχνολογίες αιχμής, φουτουριστική αρχιτεκτονική, άριστη εργονομία, αφάνταστες ανέσεις και ενισχυμένη ασφάλεια. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι οκτώ χρόνια μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία εγκαινίων, δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης που να το έχει χρησιμοποιήσει. Εκτός βέβαια από όσους συμμετείχαν στις δοκιμές, που στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, έχουν σημειωθεί πάνω από 150.000 μικρά ή μεγαλύτερα σφάλματα, που έχουν ως αποτέλεσμα τις διαδοχικές αναβολές των εγκαινίων του. Οκτώ χρόνια μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία λειτουργίας, ουδείς μπορεί να δηλώσει βέβαιος για το μέλλον του.

Image
aiport3gen.jpg
Ο νέος και ανολοκλήρωτος ακόμη αερολιμένας του Βερολίνου.

Το σίριαλ με τον κωδικό BER ξεκίνησε πριν αρκετές δεκαετίες, και έκτοτε έχει διαβεί από όλα σχεδόν τα είδη: θρίλερ, κωμωδία, πολιτικό δράμα, παρωδία. Ό,τι κι αν διαλέξεις, το βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να βαρεθείς. Βέβαιο είναι επίσης ότι θα απορήσεις και θα οργιστείς με το μέγεθος της ανευθυνότητας και της μνημειώδους αποτυχίας των Γερμανών. Πώς γίνεται μια ηγέτιδα δύναμη, διάσημη παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητά της, να αδυνατεί να υλοποιήσει ένα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη