Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
berlusconi.jpg
[FILIPPO MONTEFORTE / AFP]

Η νεκρανάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ενώ προσωπικοί και πολιτικοί εξευτελισμοί φάνηκαν ότι τον είχαν εξοστρακίσει δια παντός από τα κοινά, ο 81χρονος Ιταλός όχι μόνο επέστρεψε, αλλά έχει φιλοδοξίες για μια νίκη του συνασπισμού της δεξιάς στις αυριανές εκλογές. Και γι’ αυτό έχουμε να ευχαριστήσουμε έναν άπληστο Γάλλο επιχειρηματία.
[FILIPPO MONTEFORTE / AFP]

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αρκετά μεγάλος ώστε να είναι πατέρας της Τερέζα Μέι και παππούς του Εμανουέλ Μακρόν. Αλλά όποιος θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλος για να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, υποτιμά σοβαρά τον Ιταλό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και πρώην πρωθυπουργό. Όπως ανακαλύπτουν οι αντίπαλοί του για πολλοστή φορά, δεν είναι σοφό να βιαστείς να γράψεις την πολιτική και επιχειρηματική νεκρολογία του κυρίου Μπερλουσκόνι. Η ζωή του μοιάζει με pulp μυθιστόρημα, με κύρια συστατικά την εξουσία, το χρήμα και το σεξ.

Με δυο λόγια

Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος έκανε την περιουσία του ξεκινώντας από τις κατασκευές τη δεκαετία του ’70 και στη συνέχεια τα μίντια, με την στήριξη της Μαφίας και χρηματιζόμενων πολιτικών. Μπήκε ο ίδιος στην πολιτική όταν η επιχείρηση Καθαρά Χέρια του δικαστή Ντι Πιέτρο τον πλησίαζε επικίνδυνα και κατάφερε να εκλεγεί πρωθυπουργός τέσσερις φορές. Κάποιοι τον ψήφισαν επειδή είχε οδηγήσει την AC Milan στην κορυφή, κάποιοι μετά από χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τη χαμηλού επιπέδου τηλεόρασή του, κάποιοι επειδή πίστεψαν τις υποσχέσεις του για μια νέα αρχή ευημερίας για τη χώρα. Κάποια στιγμή όμως τα σεξουαλικά σκάνδαλα και μια καταδίκη για φοροδιαφυγή τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη