Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
olig.jpg

Οι Ρώσοι ολιγάρχες

Τα ακίνητα, τα γιοτ, τα αεροπλάνα, οι δεσμεύσεις.

Τα προβλήματα για τους ολιγάρχες, αυτόν τον μικρό ιδιωτικό στρατό Κροίσων του Πούτιν, που ανταμείβονται πλουσιοπάροχα για την αφοσίωσή τους και ανταποδίδουν, βεβαίως, με το αζημίωτο, ξεκίνησαν τις παραμονές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε σε πέντε ελίτ οικογένειες της Ρωσίας να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο στο έδαφος τους και οποιαδήποτε συναλλαγή. Ακολούθησε η ΕΕ με μια λίστα με 17 οντότητες και το Ηνωμένο Βασίλειο με μια λίστα 100 ατόμων.

Στόχος ήταν πρωτίστως οι 37 Ρώσοι επιφανείς επιχειρηματίες που συναντήθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου με τον Πούτιν για να συζητήσουν τον πιθανό αντίκτυπο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικονομικών κυρώσεων, αλλά οι κυρώσεις εξαπλώνονταν μαζί με τον πόλεμο. Μετά τη διευρυμένη λίστα που δημοσιεύτηκε από την ΕΕ στις 9 Μαρτίου, κάποιοι έχαναν 10 εκατομμύρια δολάρια το λεπτό.

Το BBC έγραψε ότι κάποιοι ολιγάρχες σοκαρίστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι η χρεωστική τους κάρτα δεν λειτουργούσε και έπρεπε να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια για μετρητά. Άλλοι είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να μεταφέρουν μεγάλα ποσά σε ασφαλείς λογαριασμούς. Η τέταρτη λίστα της ΕΕ ήρθε στις 15 Μαρτίου, με συνολικά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη