Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
Κείμενο:
rnomask.jpg

Ρεπορτάζ της Στιγμής: Ποιοι υποκινούν τη μη χρήση μάσκας;

Είναι βέβαιο πως αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν ανάγκη υποκίνησης, προκειμένου να πάνε ενάντια στον επιστημονικό λόγο που προκρίνει τη χρήση μάσκας ως μέσου αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα παράδειγμα «κινήματος» που ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Αυτόφωρο, ποινική δίωξη με απειλή φυλάκισης έως ένα έτος και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον υποκινεί στη μη χρήση μάσκας και το κάνει ακόμα και μέσω διαδικτύου, ζητά από τους εισαγγελείς της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Όπως προκύπτει από διαδικτυακή έρευνα του inside story, ένα από τα «κινήματα» (όπως αυτοπροσδιορίζεται) που δηλώνει πως είναι αντίθετο «στην αδιάκριτη και καθολική εφαρμογή της μάσκας στο σχολείο» είναι το site «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά».

Image
stigmiotypo_2020-10-29_3.14.06_mm.png
Δελτίο τύπου αναρτημένο στην ιστοσελίδα του «κινήματος».

Πρόκειται, γράφουν, για «μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας».

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα συλλέγει επίσης υπογραφές για τη διακοπή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ, ο οποίος μεταξύ άλλων –όπως τονίζουν– προωθεί την άμβλωση ως «ανθρώπινο δικαίωμα» (τα εισαγωγικά δικά τους) και υποστηρίζει ποικίλα λόμπι «που εργάζονται για την νομιμοποίηση της έκτρωσης».

Πίσω από την ιστοσελίδα «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», που έχει πάνω από 4.200 likes στο facebook, βρίσκονται δεκάδες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη