Η Ρεζάν Σενάκ για την ισότητα των φύλων

H ισότητα των φύλων παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, βάσει των αναφορών των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων. Ακόμα και στην ΕΕ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
H διευθύντρια Έρευνας CNRS στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών CEVIPOF στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po), Ρεζάν Σενάκ.

Tο γεγονός ότι στο υπουργικό συμβούλιο της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν μόλις πέντε γυναίκες δεν είναι παρά το απλό σύμπτωμα μιας χρόνιας παθογένειας, αντανάκλαση μιας γενικευμένης, καλά εδραιωμένης ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων που επιμένει στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη λίστα των ευρωπαϊκών κρατών με την υψηλότερη ανισότητα, μαζί με την Ιταλία και τη Σλοβακία, τουλάχιστον στα εργασιακά θέματα.

Το κλείσιμο του gender gap στον τομέα της εργασίας εντός της ΕΕ προχώρησε πολύ αργά την τελευταία 10ετία, καθώς η μέση βαθμολογία για τον τομέα αυτό αυξήθηκε οριακά από το 2005, σε 71,5 μονάδες (από 70).

Οι εκθέσεις είναι αποστομωτικές, όχι μόνο για την ανισότητα στη μισθολογική κλίμακα, τις ευκαιρίες ανέλιξης και τις προοπτικές, αλλά και για τα προβλήματα στην εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για την αντιμετώπιση των οποίων η εργαζόμενη γυναίκα καλείται να κάνει ζογκλερικά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.