Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
senakimg-1667.jpg
H διευθύντρια Έρευνας CNRS στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών CEVIPOF στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po), Ρεζάν Σενάκ.

Η Ρεζάν Σενάκ για την ισότητα των φύλων

H ισότητα των φύλων παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, βάσει των αναφορών των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων. Ακόμα και στην ΕΕ.
H διευθύντρια Έρευνας CNRS στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών CEVIPOF στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po), Ρεζάν Σενάκ.

Tο γεγονός ότι στο υπουργικό συμβούλιο της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν μόλις πέντε γυναίκες δεν είναι παρά το απλό σύμπτωμα μιας χρόνιας παθογένειας, αντανάκλαση μιας γενικευμένης, καλά εδραιωμένης ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων που επιμένει στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη λίστα των ευρωπαϊκών κρατών με την υψηλότερη ανισότητα, μαζί με την Ιταλία και τη Σλοβακία, τουλάχιστον στα εργασιακά θέματα.

Το κλείσιμο του gender gap στον τομέα της εργασίας εντός της ΕΕ προχώρησε πολύ αργά την τελευταία 10ετία, καθώς η μέση βαθμολογία για τον τομέα αυτό αυξήθηκε οριακά από το 2005, σε 71,5 μονάδες (από 70).

Image
eigegenderequalityindex2017report-mainfindingspdf-15.jpg

Οι εκθέσεις είναι αποστομωτικές, όχι μόνο για την ανισότητα στη μισθολογική κλίμακα, τις ευκαιρίες ανέλιξης και τις προοπτικές, αλλά και για τα προβλήματα στην εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για την αντιμετώπιση των οποίων η εργαζόμενη γυναίκα καλείται να κάνει ζογκλερικά.

Aυτό μας λέει η Ρεζάν Σενάκ, διευθύντρια Έρευνας CNRS στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών CEVIPOF στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po), όπου και διδάσκει, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Agence Nationale de la Recherche (

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη