Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user grammatikaki
Γιολάντα Γραμματικάκη
untitled-1.jpg
Αριστερά, τα πλαστικά δίχτυα από τους ωκεανούς που χρησιμοποιούνται για να παραχθεί το νήμα Econyl. Δεξιά, τα Adidas που δημιουργήθηκαν από πλαστικό των ωκεανών σε συνεργασία με την Parley of the Ocean.

Ας φορέσουμε τα σκουπίδια μας

Τα πλαστικά μπουκάλια και τα άχρηστα δίχτυα ψαρέματος γίνονται ρούχα, τσάντες, παπούτσια. Ωραία ρούχα, τσάντες, παπούτσια. Μήπως να βοηθήσουμε λίγο τον πλανήτη μας;
Αριστερά, τα πλαστικά δίχτυα από τους ωκεανούς που χρησιμοποιούνται για να παραχθεί το νήμα Econyl. Δεξιά, τα Adidas που δημιουργήθηκαν από πλαστικό των ωκεανών σε συνεργασία με την Parley of the Ocean.

Από τις προβιές και τις γούνες ζώων των ανθρώπων της παλαιολιθικής εποχής, έχουμε φτάσει στα ρούχα που φτιάχνονται από τα απόβλητα των σφαγείων και τα πλαστικά των ωκεανών. Δεν είναι μόδα, είναι επιτακτική ανάγκη. Τα ρούχα που προκύπτουν από ανακυκλωμένα υλικά, είναι δήλωση όχι μόνο στιλ, αλλά και στάσης απέναντι στις περιβαλλοντικές απειλές. Το «πράσινο στιλ» πάει σε όλους.

Από τα σφαγεία στη ντουλάπα μας

Ο Φίλιπ Στόσελ, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης, αναπτύσσει μια νέα μέθοδο παραγωγής υψηλής ποιότητας ινών από ζελατίνα που προέρχεται από το άφθονο κολλαγόνο που βρίσκεται στο δέρμα, τα κόκαλα και τους τένοντες των ζώων και θεωρείται απόβλητο στα σφαγεία. Ακούγεται γκροτέσκο, όμως αποτελεί μια μορφή ανακύκλωσης και μείωσης των αποβλήτων, ενώ παράλληλα εξοικονομεί άλλους φυσικούς πόρους καθώς αντικαθιστά μέρος των συνθετικών και φυτικών ινών.

Image
2af6a67600000578-0-image-a-12_1438262387178.jpg

Οι χίπστερς κρατούν τσάντες από μουσαμά

Η Ζυρίχη είναι και η γενέτειρα της Freitag, μιας πολύ επιτυχημένης μάρκας τσαντών και σακιδίων που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένους μουσαμάδες από νταλίκες. Το 1993, δύο αδέρφια, οι γραφίστες Μάρκους και Ντάνιελ Φράιταγκ, χρειάζονταν μια τσάντα εργονομική, αδιάβροχη και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη