Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
untitled-1.jpg

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες

Το διαφορετικό παραμύθι που μεταφέρει το μήνυμα ότι τα κορίτσια δεν περιμένουν πρίγκιπες για να μεγαλουργήσουν, κυκλοφόρησε και στα ελληνικά. Η Έλενα Φαβίλι και η Φραντσέσκα Καβάλο μιλούν για την ιδέα που έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Kickstarter.

«Σε όλες τις επαναστάτριες του κόσμου: Κάντε μεγαλύτερα όνειρα. Βάλτε υψηλότερους στόχους. Αγωνιστείτε σκληρότερα. Και, όταν αμφιβάλλετε, να θυμάστε ότι έχετε δίκιο». Με αυτό το μήνυμα υποδέχονται το αναγνωστικό τους κοινό η Έλενα και η Φραντσέσκα σε ένα σύμπαν δυναμικών γυναικών που όχι μόνο τόλμησαν να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο, αλλά έστρεψαν τις ράγες του τρένου προς αυτή την κατεύθυνση. Εκατό παραμύθια με αντίστοιχες εξαιρετικές εικονογραφήσεις εξήντα γυναικών illustrators από όλον τον κόσμο είναι εδώ για να εμπνεύσουν κορίτσια και αγόρια με το θάρρος και τα επιτεύγματα γυναικών από το παρελθόν και το παρόν.

Image
cover.jpg

Οι επαναστάτριες αυτού του διαφορετικού βιβλίου για παιδιά αρνήθηκαν να χωρέσουν τον εαυτό τους και τα όνειρά τους στα κουτάκια της πατριαρχίας και ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο. Όπως η Κλεοπάτρα που διεκδίκησε τον θρόνο της Αιγύπτου από τον αδερφό της και όταν της απαγορεύτηκε η είσοδος στο Παλάτι, ζήτησε από τους υπηρέτες της να την τυλίξουν μέσα σε ένα χαλί και να την οδηγήσουν στο δωμάτιο του Καίσαρα. Ή η Κοκό Σανέλ που έκανε πράξη το ρητό «όταν η ζωή σου προσφέρει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα». Μεγαλωμένη σε ορφανοτροφείο, περιστοιχιζόταν από μοναχές που φορούσαν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη