Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
untitled-1.jpg
Από τη συγκέντρωση στον Άγνωστό Στρατιώτη την Δευτέρα 30 Ιουλίου. [LOUISA GOULIAMAKI / AFP]

Η «καταδικασμένη» Πολιτική Προστασία

Η πολιτική προστασία είναι από τους ελάχιστους τομείς στη χώρα μας όπου έχουν δοθεί αφειδώς πόροι, ακόμα και μέσα στην κρίση. Όμως σύμφωνα με έρευνα του 2012, υποφέρει από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, τη λήψη αποφάσεων με πολιτικό κριτήριο, τη στελέχωση από ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και άλλα πολλά.
Από τη συγκέντρωση στον Άγνωστό Στρατιώτη την Δευτέρα 30 Ιουλίου. [LOUISA GOULIAMAKI / AFP]

Εάν παρακολουθήσατε την συνέντευξη τύπου των ελληνικών αρχών την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, εκείνο που ίσως σας έκανε εντύπωση, πέρα από την δίωρη ανταλλαγή συγχαρητηρίων μεταξύ των παρισταμένων ύστερα από μια καταστροφή που ως τώρα μετρά 80 ταυτοποιημένους νεκρούς, θα ήταν η απουσία ορισμένων καθοριστικών παραγόντων από το πάνελ.

Από την συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, όπως και των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απουσίαζαν οι δήμαρχοι των περιοχών που έπληξε η πυρκαγιά (Πεντέλη, Ραφήνα, Μαραθώνας), καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής. Απουσίαζε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο υπερυπουργός και πολιτικά υπεύθυνος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Τέλος, απουσίαζε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή της διεύθυνσης που έχει συσταθεί ακριβώς για τον συντονισμό της αντιμετώπισης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη