Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cesanremo.jpg
Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. [Wikimedia Commons]

Πυρά από όλο το ιταλικό πολιτικό φάσμα ενάντια στην παρουσία Ζελένσκι στο Σανρέμο

Σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ του Σανρέμο, ο ιταλικός διαγωνισμός τραγουδιού που έχει αναδείξει κάποιους από τους μεγαλύτερους ιταλούς καλλιτέχνες στα 72 χρόνια διοργάνωσής του. Φέτος για πρώτη φορά προκάλεσε και μείζονα πολιτική αναταραχή, με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα.
Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. [Wikimedia Commons]

Κάτω από έναν γιγάντιο φωτισμένο θόλο και δεκάδες κινούμενους καθρέπτες που αντανακλούν την σκηνή, ανοίγει τις πόρτες του σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, το 73ο Φεστιβάλ του Σανρέμο – ο κορυφαίος διαγωνισμός τραγουδιού στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα τηλεοπτικά ραντεβού στην γείτονα και όχι μόνο, καθώς το γεγονός μεταδίδεται πανευρωπαϊκά και το παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές.

Η ιστορία του φεστιβάλ, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951, είναι στενά συνδεδεμένη με την επιτυχία του ιταλικού τραγουδιού ανά τον κόσμο, αφού τα περισσότερα μεγάλα ονόματα της ιταλικής σκηνής έκαναν τα πρώτα βήματα τους στο Σανρέμο.

Οι διάσημοι πλέον και από τη Eurovision Μάνεσκιν πήραν το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σανρέμο του 2021.

Φέτος ωστόσο, ένα γεγονός που μέχρι σήμερα προσέλκυε μόνον εκατομμύρια λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα στην Ιταλία. Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί να απευθύνει ένα μήνυμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Συμφώνα με όσα ίσχυαν μέχρι χθες, το μήνυμα θα ήταν βιντεοσκοπημένο και αρκετά σύντομο, γύρω στα δύο λεπτά, επρόκειτο να ηχογραφηθεί τις επόμενες ημέρες και θα μεταδιδόταν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη