Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
ceaegeanmaritime.jpg

Το θρίλερ της πτώχευσης της Aegean Marine Petroleum Network (Mέρος Α')

Η μάχη για τον έλεγχο της εταιρείας και η εισβολή στα γραφεία της.

Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης αναζητούσε έναν σημαντικό Έλληνα της Νέας Υόρκης με πείρα στο χρηματιστήριο, ώστε να εισαγάγει την εταιρεία του Aegean Marine Petroleum Network Inc. (AMPNI) στην πιο απαιτητική αγορά του κόσμου, για να αντλήσει κεφάλαια και να χρηματοδοτήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια της διοίκησης. Την ίδια περίοδο αναζητούσε κι έναν άνθρωπο με καλό όνομα στην Ελλάδα για να ανανεώσει την εικόνα της εταιρείας. Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο Πίτερ Γεωργιόπουλος και στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ο πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννης Παπανικολάου.

Σήμερα, αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της εταιρείας, η ιστορία της φαίνεται να σταματάει στο τέλος του 2017, όταν αναφέρεται η τελευταία εταιρική ενέργεια με τη δημιουργία δύο σταθμών αποθήκευσης πετρελαιοειδών (Bunkering) στο Ρόστοκ της Γερμανίας και στο Σεν Κρουά της Γαλλίας.

Μετά, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Σημαντικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν την εταιρεία το 2018. Την άνοιξη εκείνου του χρόνου ο Μελισσανίδης έχασε τον έλεγχο της επιχείρησής του υπέρ μιας ομάδας επενδυτών (το 90% των μετόχων είναι αμερικανικής προέλευσης), που όμως δεν κατάφεραν να τη διασώσουν, με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη