Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Tags:
ceklisis.jpg
[Evgenii Lepikhin/Flickr]

Οι πέντε αποκαλύψεις της ψυχολογίας για να βρείτε το αληθινό σας κάλεσμα στη ζωή

Αν, όπως πολλοί, ψάχνετε να βρείτε ποιο είναι το πραγματικό σας πάθος στη ζωή –ίσως δεν είστε βέβαιοι ποια επαγγέλματα ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας– έχουμε για σας πέντε πρόσφατα ευρήματα μιας έρευνας που αξίζει να λάβετε υπόψη.
[Evgenii Lepikhin/Flickr]

«Κοιτάξτε, δεν μπορείτε να προγραμματίσετε στην εντέλεια τη ζωή σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πρώτα να ανακαλύψετε το πάθος σας –αυτό που σας ενδιαφέρει πραγματικά».

–Μπαράκ Ομπάμα

1. Άλλο πάθος, άλλο ιδεοληψία

Καταρχάς, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις ένα ήρεμο πάθος και ένα εμμονικό πάθος. Εάν μπορείτε να βρείτε μια καριέρα ή έναν επαγγελματικό στόχο που σας ξεσηκώνει, είναι πιο πιθανό να πετύχετε και να βρείτε την ευτυχία μέσα από τη δουλειά σας –αυτό το γνωρίζουμε από τις έρευνες που έχουν γίνει. Αλλά προσέξτε: από τότε που δημοσιεύτηκε μία καθοριστική έρευνα το 2003 από τον Καναδό ψυχολόγο Ρομπέρ Βαλεράντ και συναδέλφους του, οι ερευνητές έχουν κάνει μια κρίσιμη διάκριση ανάμεσα στο να έχεις ένα ήρεμο πάθος και μία εμμονή. Εάν αισθάνεστε ότι το πάθος ή η κλίση σας είναι εκτός ελέγχου και ότι η διάθεσή σας και η αυτοεκτίμησή σας εξαρτώνται από αυτό, τότε είναι ιδεοληπτικό και τέτοια πάθη, παρότι μας ενεργοποιούν, σχετίζονται επίσης με αρνητικές επιπτώσεις, όπως την υπερκόπωση και το άγχος. Αντίθετα, εάν το πάθος σας είναι ελεγχόμενο, αντικατοπτρίζει αυτά που σας αρέσουν στον εαυτό σας και συμπληρώνει άλλες σημαντικές δραστηριότητες στη ζωή σας, τότε αυτή είναι η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη