Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceoksygono5259673.jpg
Σωλήνες παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο Σωτηρία. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Πόσο στοιχίζει η νοσηλεία της Covid-19;

Η πρόταση του Θανάση Εξαδάκτυλου να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος των νοσηλίων τους, ξεσήκωσε θύελλα. Όμως τo inside story βρήκε ότι η άσκηση είναι για την ώρα επί χάρτου, αφού το κράτος δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει υπολογίσει επακριβώς το κόστος της νοσηλείας με Covid-19.
Σωλήνες παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο Σωτηρία. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος δεν είναι ο πρώτος που έχει προτείνει να δίνουν οι ανεμβολίαστοι από την τσέπη τους ένα μικρό μέρος των νοσηλίων, σε περίπτωση που χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Την ίδια πρόταση έχουν κάνει κατά καιρούς με άλλο τρόπο ο Στέφανος Μάνος και η Μιράντα Ξαφά, αλλά και κυβερνητικά στελέχη σε κλειστές συσκέψεις.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2. 500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε αντίθεση με εκείνους που τον παρουσιάζουν ως έναν ανάλγητο νεοφιλελεύθερο και έναν ψυχρό άνθρωπο, είναι ένας εξαιρετικά γειωμένος επιστήμονας με κοινωνικές ευαισθησίες. Σε ανύποπτο χρόνο μού είχε μιλήσει για εκείνους που κηρύσσουν ότι «δεν υπάρχει ο ιός», ενώ μεταφέρονται με ελικόπτερο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας για να νοσηλευθούν με τα λεφτά ...των άλλων. «Γιατί πρέπει να τους πληρώνουμε αυτούς;» ρωτούσα και σήκωνε τους ώμους του.

Image
president.jpg
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Ένα κρατικό σύστημα υγείας δεν επιλέγει τους ασθενείς ανάλογα με την αιτία της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη