Όλη μέρα στα μηνύματα

Οι έφηβοι μιλάνε όλο και περισσότερο μέσα από τις οθόνες τους, χωρίς να βλέπονται από κοντά. Πόσο απειλητικός είναι για την ψυχική τους υγεία αυτός ο νέος τρόπος επικοινωνίας;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

«Μαμά, να μιλήσω λίγο στο internet με τους φίλους μου;» Αυτή ήταν μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στην περίοδο του δεύτερου, κυρίως, λόκνταουν. «Στο τηλέφωνο δεν μπορείς να τους μιλήσεις;», ρωτούσα, εκφράζοντας εμμέσως τη δυσθυμία μου για την ψηφιακή επικοινωνία. «Μα το τηλέφωνο είναι παλιά ιστορία, δεν βλέπω τον άλλον, άσε που κοστίζει, ενώ το chat είναι τσάμπα», ερχόταν αποστομωτική η απάντηση.

Μετά τις πολύωρες βόλτες πάνω-κάτω στη γειτονιά, μετρώντας 20.000 βήματα καθημερινά, κι αφού είχαμε κατακτήσει όλα τα επιτραπέζια, η άρση του ψηφιακού εμπάργκο ήταν αναπόφευκτη. Μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, γειτονιά μας θα γινόταν η πλατφόρμα Discord και η μπάλα, το κυνηγητό ή το κρυφτό θα αντικαθίσταντο από το Minecraft, το Among us ή όποιο άλλο διαδικτυακό παιχνίδι επέτρεπε τη συμμετοχή πολλών παικτών. Κάθε απόγευμα, επί ένα δίωρο τουλάχιστον, μέσα στην ησυχία και την ακινησία εκείνης της περιόδου, το εφηβικό δωμάτιο παλλόταν από τις φωνές 10 αγοριών που έψαχναν διέξοδο από την παρατεταμένη κλεισούρα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.