Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
Ο Χάρης Δούκας.

Πώς θέλει ο Χάρης Δούκας την Αθήνα

Θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας; Πότε και πού θα φυτευτούν τα νέα δέντρα; Θα φύγουν τα αμάξια από το κέντρο; Τι θα γίνει με τα επικίνδυνα σχολεία; Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων.

Τα ράφια στις βιβλιοθήκες είναι γυμνά. Η διακόσμηση στον χώρο δεν έχει ακόμα τη δική του πινελιά. Είμαστε οι πρώτες δημοσιογράφοι που υποδέχεται για συνέντευξη στο νέο του γραφείο στο Δημαρχείο, έτσι τον πετυχαίνουμε σε αυτήν την αμήχανη περίοδο προσαρμογής που ακολουθεί κάθε μεγάλη αλλαγή. Είναι ελάχιστα τα 24ωρα που ο Χάρης Δούκας έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα ως Δήμαρχος Αθηναίων και ο ενθουσιασμός του είναι φανερός.

Δεν θυμίζει πολιτικό –θα φανεί στην πορεία αν αυτό θα αποδειχθεί προτέρημα ή αδύναμο σημείο– και στο ύφος της ομιλίας του δεν υπάρχει ίχνος ακαδημαϊκού ελιτισμού. Κάθεται απέναντί μας πρόθυμος και με όρεξη για συζήτηση και δείχνει να ξέρει καλά ποια κουλτούρα θέλει να διατρέχει το κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης. Από την άλλη, το πρόγραμμά του μοιάζει πολύ φιλόδοξο· οι ερωτήσεις μας για την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων είναι πολλές: μεταξύ άλλων, πού θα φυτευτούν τα νέα δέντρα μέσα στους πρώτους μήνες του 2024; Πώς θα αμβλυνθεί η ενεργειακή φτώχεια; Είναι τελικά τόσο εύκολο να δημιουργήσεις κοινωνικές κατοικίες; Πόσο εφικτό είναι το ποσοστό ανακύκλωσης στον Δήμο να αγγίξει το 50% και τι θα γίνει με τον θόρυβο; Δεν είναι παντοδύναμος, μας λέει

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη