Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cevaccination-2.jpg
Εμβολιασμοί υγεινομικών στις 4, 8 και 12 Ιανουαρίου. [Υπουργείο Υγείας]

Ποιοι υγειονομικοί διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο και γιατί;

Αν και ο εμβολιασμός του προσωπικού στις δομές υγείας της χώρας προχωρά ομαλά, τα ποσοστά συμμετοχής μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν σε κάποιες κατηγορίες το 50%, σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε.
Εμβολιασμοί υγεινομικών στις 4, 8 και 12 Ιανουαρίου. [Υπουργείο Υγείας]

Εδώ και καιρό, στους διαδρόμους των νοσοκομείων μία από τις πιο συχνές συζητήσεις ήταν ο επικείμενος εμβολιασμός του προσωπικού. Κάποιοι τον θεωρούσαν αυτονόητο· άλλοι ήταν διστακτικοί και παραμένουν μέχρι τώρα, περιμένοντας να δουν την έκβαση των πρώτων εμβολιασμών για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στην επόμενη φάση. Άλλοι, μέσα από συζητήσεις που είχαν με γιατρούς, πείστηκαν και δήλωσαν συμμετοχή.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Image
20210108_2.jpeg
Ο υπουργός Υγείας στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την 8η Ιανουαρίου 2020. [Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας]

Παρότι το ελληνικό κράτος δημόσιοποιεί τους αριθμούς των εμβολίων που γίνονται καθημερινά στην χώρα –μάλιστα παρουσιάζονται ανα περιφερειακή ενότητα μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr– δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Έτσι, μεταξύ άλλων δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό τι ποσοστό από το προσωπικό κάθε νοσοκομείου δήλωσε ενδιαφέρον για να εμβολιαστεί στην πρώτη φάση της καταγραφής (που ξεκίνησε στις 17/12/2020). Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με αυτό το ρεπορτάζ. Να δούμε ποια είναι η εικόνα σε κάποια

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη